Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

«Πράσινες Αποστολές – Green Missions»: Νέα Πράσινη Αποστολή στην Ορεστιάδα – Βράβευση σχολείων

Νέα Πράσινη Αποστολή στον Δήμο Ορεστιάδας με δώρο μια οικολογική κούπα. Κεντρικό θέμα του νέου Green Mission οι συσκευασίες προϊόντων και η ανακύκλωση.

Δείτε την ανακοίνωση:

Ο Δήμος Ορεστιάδας προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές – Green Missions». Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

Green Mission: Συσκευασίες προϊόντων και Ανακύκλωση

Λάβε μέρος και μπες στην κλήρωση για μία μοντέρνα οικολογική κούπα: www.followgreen.gr/orestiada/Mission/Single/2992

Η αποστολή στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να προτρέψει τους δημότες να στραφούν σε αγορές προϊόντων, που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να αφαιρεθούν οι περιττές πλαστικές συσκευασίες, απ’ όπου είναι εφικτό και να αντικατασταθούν με εναλλακτικά υλικά όπως επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες ή πλήρως ανακυκλώσιμες, ώστε να γίνει η ανακύκλωση ευκολότερη για όλους.

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση:

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και ελπίζουμε να συνεχίσετε, ακόμη δυναμικότερα μέσω αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

Εκδήλωση βράβευσης για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-21

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Ορεστιάδας στον προαύλιο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας, για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021.

Τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζουμε πως, τα 10 νηπιαγωγεία και 11 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, συνέλεξαν περισσότερα από 5.470 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν συνολικά από 1.734 μαθητές:

· Χαρτί: 3.985 κιλά

· Πλαστικό: 1.279 κιλά

· Μπαταρίες: 36 κιλά

· Αλουμίνιο: 170 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 139.720 πόντων επιβράβευσης.

Ο Δήμαρχος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, για ακόμη μια χρονιά, καθώς πάρα τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ» και το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» για τη στήριξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της διεύθυνσης καθαριότητας για τη συμβολή τους στη δράση ευαισθητοποίησης, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησαν επίσης, η υπεύθυνη επικοινωνίας του συστήματος συλλογής μπαταριών «ΑΦΗΣ» κα Σαλώμη Διακρούση και η εκπρόσωπος του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» κα Ειρήνη Τοπουζίδου.

Υπεύθυνη επικοινωνίας ‘’ΑΦΗΣ’’ κα Σαλώμη Διακρούση:

‘’Από την πλευρά της η ΑΦΗΣ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό τα νέα παιδιά να ανταποκρίνονται στην ανακύκλωση και ιδιαίτερα σε αυτή των μπαταριών. Τα οφέλη είναι πολλαπλασιαστικά για το περιβάλλον και την υγεία μας, καθώς η μπαταρία ανήκει στα επικίνδυνα απόβλητα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Το βιώσιμο περιβάλλον χρήζει ενεργής συμμετοχής όλων στην ανακύκλωση.’’

Εκπρόσωπος του προγράμματος “Κάθε Κουτί Μετράει” κα Ειρήνη Τοπουζίδου:

‘’ «Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε ένα κουτάκι αλουμινίου εξοικονομούμε 95% ενέργεια και συμβάλουμε στις μείωση των εκπομπών GHG. Όμως, αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ότι τα παιδιά υιοθετούν την ανακύκλωση ως συνήθεια. Εξάλλου, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε επιλογή που κάνουμε, κάθε συνήθεια που αλλάζουμε, όπως και κάθε κουτί αλουμινίου που ανακυκλώνουμε, επηρεάζει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και διαμορφώνει το μέλλον του πλανήτη».’’

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύει μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ανακύκλωση

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την ανακύκλωση, Followgreen, υλοποίησε τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», για το σχολικό έτος 2020-2021. Στόχος, ήταν τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους.

Με αφορμή τη λήξη της ανωτέρω δράσης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει ότι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00π.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μάκρης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης των σχολείων.

Τα πρώτα σχολεία θα λάβουν από ένα χρηστικό και ένα συμβολικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στην δράση θα λάβουν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Η δράση ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη