Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας στα τμήματα δόκιμων αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν χθες, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, (621) Δόκιμοι Αστυφύλακες της 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων) έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο (376) Δόκιμοι Αστυφύλακες, σε τελετή που παρέστησαν o Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Δεμερτζίδης και ο Υποδιοικητής του Τμήματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ελευθεριάδης.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ορκίστηκαν (245) Δόκιμοι Αστυφύλακες, στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και η Υποδιοικητής, Αστυνόμος Α΄ Αναστασία Πουρνάρα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος μετά του Πατρός Νικολάου απεσταλμένων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη