Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Προβληματική η πρεμιέρα και στην τηλεκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία

Με προβλήματα και παράπονα από τους γονείς ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου

Παρόμοια εικόνα με εκείνη στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης γυμνασίων και λυκείων, παρουσίασε σήμερα η πλατφόρμα Webex, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών, λειτούργησε ομαλά μόνο μεταξύ 14:00 και 15:00.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε ήχος, σε άλλες δεν ήταν επιτυχής η σύνδεση, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που κατάφεραν να συνδεθούν, αλλά στη συνέχεια τους «πετούσε» το σύστημα.

Υπενθυμίζεται πως η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά και από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα νηπιαγωγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαθήματα δεν προγραμματίστηκαν για Δευτέρα – Τρίτη ώστε μέσα από δοκιμές και καλύτερη οργάνωση να είναι όλα έτοιμα για σήμερα…

Υπουργείο Παιδείας: Μεμονωμένες περιπτώσεις τα προβλήματα σύνδεσης

Σύμφωνα, πάντως, με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, ομαλή υπήρξε η ροή της τηλεκπαίδευσης για 700.000 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Οι περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του Webex, χαρακτηρίστηκαν «μεμονωμένες», ενώ επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα Webex.

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη