Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Προσαρμογή ελαφιών στο Εθνικό Πάρκο δάσος Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

Πυρήνας προσαρμογής ελαφιών δημιουργείται στο εθνικό πάρκο του δάσους Δαδιάς- Λευκίμης – Σουφλίου με απόφαση του φορέα διαχείρισης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, Σύλβια Ζακάκ, «εδώ και δεκαετίες είχε διαπιστωθεί, όχι μόνο στο πάρκο της Δαδιάς αλλά και σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, με την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας υπάρχει πρόβλημα πύκνωσης του Δάσους. Αυτό σημαίνει ότι παλαιότερα υπήρχαν λιβάδια, βοσκοτόπια, υπήρχαν ανοιχτές εκτάσεις και με την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας σιγά – σιγά το δάσος επεκτείνεται προς αυτές τις εκτάσεις με αποτέλεσμα τα αρπακτικά πουλιά να χάνουν περιοχές τροφοληψίας, οπότε ένας τρόπος  να αντιμετωπίσουμε  αυτό το πρόβλημα είναι να φέρουμε άγρια ζώα στο Δάσος που θα υποκαταστήσουν την λειτουργία των κτηνοτροφικών ζώων του παρελθόντος».

Όπως επισήμανε, στόχος  μας είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας και του τοπικού πληθυσμού ,αλλά παράλληλα με αυτό σαν ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης, εισάγονται άγρια ζώα για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την διατήρηση των ανοιχτών εκτάσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη