Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Προστατέψτε τον εαυτό σας

Τρίτη ημέρα καταστροφής στον Έβρο και τα νέα είναι όλο και χειρότερα. Οι σημερινές πυρκαγιές στο κεντρικό τμήμα του νομού (δάσος Δαδιάς) δυστυχώς θα επιφέρουν διάσπαση των εναέριων και επίγειων δυνάμεων, με αποτέλεσμα η διαχείριση να είναι δυσκολότερη. Το ίδιο θα συμβεί και με τις νέες εστίες που εμφανίζονται πλέον στη Ροδόπη.
Δυστυχώς τα καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να έχουν αρνητικό πρόσημο. Οι δυνατοί άνεμοι, μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και την ξηρότητα της ατμόσφαιρας, αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό για τις πυρκαγιές.

Δεν είναι τώρα η ώρα για διαμαρτυρίες και απόδοση ευθυνών από τον καναπέ και το κινητό. Πρέπει όλοι να συνδράμουν, εάν μπορούν και όπου επιτρέπεται, στις δυνάμεις κατάσβεσης.
Όσοι βρίσκονται κοντά σε εστίες, να θυμούνται οτι πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι οι ανθρώπινες ζωές. Ακολουθήστε τις εντολές των αρμόδιων αρχών. Ναι, είναι τραγικό και δυσβάσταχτο να βλέπεις την περιουσία σου να χάνεται. Είναι όμως μη αναστρέψιμη η απώλεια της ζωής.

Αυτή τη φορά θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Προσοχή ακόμα και μέσα στην Αλεξανδρούπολη και άλλους οικισμούς που δεν απειλούνται άμεσα. Το τεράστιο νέφος καπνού που έχει σκεπάσει την περιοχή και τα αποκαΐδια που μεταφέρονται από τις πυρκαγιές, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον άνθρωπο. Όσοι έχουν σχετικά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να παραμείνουν σε κλειστούς και ελεγχόμενους χώρους.

Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας.
Υπομονή και ελπίδα.
Θα τελειώσει το κακό και θα έρθει η ώρα της αποτίμησης.
Και της απόδοσης ευθυνών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη