Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Προτάσεις προς το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων κατέθεσε ο Σύλλογος Νεολαίας Φερών «Φέρελπις»

Επιστολή με αποδέκτες τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους απέστειλε ο Σύλλογος Νεολαίας Φερών «Φερέλπις».

Σε αυτήν περιλαμβάνονται προτάσεις για διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ενός ζητήματος πολύ σοβαρού που όπως αναφέρεται τα τελευταία χρόνια έχει διογκωθεί τόσο στην δημοτική ενότητα Φερών, αλλά και εν γένει στον Δήμο Αλεξ/πολης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στην πόλη των Φερών αλλά και στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας διόγκωση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Πέρα από τον μεγάλο αριθμό που κυκλοφορούν, έχουν σχηματίσει αγέλες με αποτέλεσμα να επιτίθενται και σε συμπολίτες.

Ως Σύλλογος Νεολαίας Φερών «Φέρελπις» εκτός από τον βασικό στόχο που έχουμε θέσει, να ενεργοποιήσουμε τους νέους τη περιοχής μας, θέλουμε να συμβάλουμε δυναμικά και στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων αυτής. Με προτάσεις αλλά και με ενεργή εθελοντική δράση θέλουμε να χτυπήσουμε τη ρίζα των προβλημάτων για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Για αυτό τον λόγο καταθέτουμε μια σειρά από προτάσεις που αφορούν τα αδέσποτα:

  • Καταγραφή του συνόλου των αδέσποτων αλλά και ημιδεσποζόμενων ζώων στην ΔΕ Φέρων.
  • Στείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά.
  • Καθιέρωση επίσκεψης μια φόρα την εβδομάδα του Δημοτικού Κτηνιάτρου στην πόλη των Φερών.
  • Καθιέρωση μια φορά την εβδομάδα δυνατότητας μεταφοράς αδέσποτου στον Δημοτικό Κτηνίατρο στην Αλεξανδρούπολη με υπηρεσιακό όχημα.
  • Τοποθέτηση περισσότερων σημείων σίτισης των ζωών.
  • Αύξηση μεριδίου τροφών προς τους εθελοντές της ΔΕ Φερών.
    Εκ μέρους του Συλλόγου,

Ο Πρόεδρος

Αρχοντάκης Ιωάννης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email