Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Προχωρά η κατασκευή του νέου logistics hub της ACS στην Π. Ράλλη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου σύγχρονου κέντρου διαλογής δεμάτων (hub) τελευταίας τεχνολογίας, που κατασκευάζει η ACS στην Πέτρου Ράλλη, στο Αιγάλεω.

Η επένδυση θα πενταπλασιάσει την έως σήμερα δυναμικότητα διαλογής δεμάτων της εταιρείας, αυξάνοντας την ωριαία δυνατότητα σε 50.000 αποστολές / ώρα, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά.

Tην κατασκευή του hub έχει αναλάβει η ANAX Group, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από την εξέλιξη του έργου.

Το ιστορικό

Η επένδυση ξεκίνησε να υλοποιείται ήδη από το 2015, πολύ πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας με την αγορά του οικοπέδου, όταν η ACS βλέποντας την παγκόσμια ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου αποφάσισε να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός νέου κέντρου διαλογής (hub) σε κεντρικό σημείο του λεκανοπεδίου.

Η οικονομική κρίση εκείνης της περιόδου, ανέβαλε τα σχέδια μέχρι το 2017 όποτε και ξεκίνησαν οι σχετικές μελέτες και αδειοδοτικές διαδικασίες.

Ο φάκελος για την οικοδομική άδεια κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και μετά από αλλεπάλληλες παρατηρήσεις της πολεοδομίας και βελτιώσεις, εξεδόθη οικοδομική άδεια για εκσκαφές τον Σεπτέμβριο του 2019 και οικοδομική άδεια ανέγερσης τον Μάρτιο του 2020.

Το νέο hub αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2021.

Πηγή: bizness.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email