Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Πρόεδρος Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας: Τεράστια η καταστροφή για τους ελαιοπαραγωγούς

Τεράστιες φαίνεται να είναι οι ζημιές για τους ελαιοπαραγωγούς της Μαρώνειας, από την παγωνιά της άνοιξης.

Ο πρόεδρος του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας Κώστας Κούκος κάνει λόγο για μια τεράστια καταστροφή άνευ προηγουμένου και για «ακαρπία 100%».

Μάλιστα, ο κος Κούκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και στον Δήμο Μπακιρτζάκη είπε χαρακτηριστικά πως «είμαι 70 ετών όλα τα χρόνια ζω στη Μαρώνεια και αυτή την καταστροφή που πάθαμε φέτος, δεν υπήρχε ξανά ποτέ τέτοια καταστροφή.

Από μια βραδιά του Μαρτίου που έκανε παγωνιά έγινε όλη η ζημιά».

Ζημιά στην καρποφορία και απαισιοδοξία για την φετινή χρονιά

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος η ελιά της Μαρώνειας «εν μέρει άντεξε» στην παγωνιά, ωστόσο μεγαλύτερη ζημιά παρατηρείται στην καρποφορία, καθώς όπως λέει «δεν έπιασε ελιά κανένα δένδρο. Είναι ακαρπία 100%. Πέρυσι βγάλαμε 200 δοχεία λάδι και δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε πάνω από 5 φέτος».

Ζήτησε να υπάρξει από την κυβέρνηση άμεση στήριξη, καθώς έχει στείλει σχετική επιστολή το Υπουργείο, ωστόσο δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.

«Πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση η κυβέρνηση, γιατί η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Εάν πάμε στον Συνεταιρισμό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και ευτυχώς δεν κλείσαμε κάποια συμφωνία, καθώς δεν έχουμε λάδι» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «κρούω τον κώδωνα του κινδύνου η κυβέρνηση να πάρει μέτρα».

Τέλος, πληροφόρησε ότι έχει ενημέρωση ότι τα παγωμένα δένδρα θα “μπουν” στα ΠΣΕΑ και ότι υπάρχει μια γεωπόνος στην περιοχή και σημειώνει τα δένδρα που δεν καρποφόρησαν, ενώ υποστήριξε ότι το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στα γειτονικά χωριά δηλαδή σε Ξυλαγανή, Προσκυνητές και Ίμερο.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Χρόνου:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email