Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Μόλις 3 κενά κρεβάτια στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης – Μεγάλο το πρόβλημα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

«Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απομένουν μόλις 3 κενά κρεβάτια».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ όλης της Βόρειας Ελλάδας λόγω του κορονοϊού.

«Σήμερα το πρωί υπήρχαν 6 διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού σε κλινική σε λίστα αναμονής στο ΑΧΕΠΑ από χτες βράδυ», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, οι δύο κατάφεραν να βρουν κρεβάτι και διακομίστηκαν ενώ οι 4 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο του νοσοκομείου. Και οι 6 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

«Χτες είχαμε 46 θανάτους. Το 90- 92% των νεκρών είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Παμαρέλου.

Αυτή είναι η εικόνα στα 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας και Θράκης με την πληρότητα στις εντατικές να αγγίζει κατά τόπους και το 100%.

«Είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά θνητότητας σε όλες τις εντατικές δηλαδή πως να πώς να πω. Δεν έχεις πνευμόνι για να οξυγονώσεις. Καταστρέφεται όλο το πνευμόνι. Αν δείτε πνευμόνι, αν δείτε ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία κάποιου σοβαρού πάσχοντα από covid θα τρομάξετε», σημείωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής .Στην Καβάλα 7 στις 7 κλίνες της εντατικής είναι κατειλημμένες. Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απομένουν μόλις 3 κενά κρεβάτια ενώ στην «κόκκινη» Λάρισα τα νοσοκομεία λειτουργούν σε οριακό σημείο.

«Και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έχουν γεμάτες ΜΕΘ. Χτες εφημέρευε το Πανεπιστημιακό 67 άτομα προσφύγαν στο νοσοκομείο. 17 εισαγωγές. Δεν υπάρχουν άλλα κρεβάτια για εισαγωγές», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη