Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Πρόταση από Χάρβαρντ για το Κολλεγιακό των ΗΠΑ στον Αλεξανδρουπολίτη Γιάννη Δονάκη!

Στο NCAA, το Κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ο Αλεξανδρουπολίτης Γιάννης Δονάκης. 

Ο Δονάκης που είναι 18 ετών και έχει ύψος 1.97, επέλεξε τον δρόμο των ΗΠΑ και του NCAA για να συνεχίσει να εξελίσσει το παιχνίδι του και πλέον έχει μπροστά του μία μεγάλη προοπτική, καθώς έχει πρόταση από το Χάρβαρντ.

Ο Εβρίτης αθλητής που αγωνίζεται με ευχέρεια από το 2 μέχρι το 4, είναι αριστερόχειρας και έχει μακριά χέρια και καλή επαφή με το καλάθι, είναι γεννημένος το 2006 στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε και την πρώτη του γνωριμία με το μπάσκετ ξεκινώντας στα 5 του χρόνια από την ακαδημία Rookies του προπονητή Άγγελου Κεκέ. Ο Κεκές ήταν εκείνος που στην συνέχεια τον πήρε μαζί του και στην Θύελλα Φερών. Το 2018 μάλιστα είχε κληθεί και σε καμπ της FIBA για αθλητές Κ14.

Επόμενο βήμα για τον Θρακιώτη ο ΠΑΟΚ, ενώ το 2021 οι άνθρωποι του Άρη Θεσσαλονίκης τον έπεισαν να ενταχθεί στο δυναμικό της ακαδημίας τους.

Την σεζόν 2023/24 ο Δονάκης αγωνίστηκε με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων στην National League 1 και συμμετείχε στο Rising Stars της ΕΟΚ με την μικτή ομάδα του Βορρά (Rising Stars North). Η κορυφαία του εμφάνιση στη διοργάνωση ήταν στις 16 Δεκεμβρίου του 2023, όταν απέναντι στο Περιστέρι σημείωσε 24 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Μετά τη λήξη της σεζόν, έκανε το ταξίδι για την Αμερική και βρίσκεται στο Χάντινγκτον και το Expression Prep School, στο οποίο και πήγαν οι άνθρωποι του Χάρβαρντ για να μιλήσουν μαζί του και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να τον εντάξουν στο δυναμικό του πανεπιστημίου, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα αντίστοιχη ενέργεια είχαν πραγματοποιήσει εκπρόσωποι του πανεπιστημίου του Σεντ Φράνσις.

Ο Δονάκης σημείωσε εξαιρετική επίδοση στα SATs (τις εξετάσεις που δίνουν όλα τα παιδιά που επιθυμούν να εισαχθούν στα κολλέγια των ΗΠΑ) με 1350 βαθμούς και έχει GPA 4.3, έχοντας συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών πανεπιστημίων με προγράμματα που συνδυάζουν ένα πολύ υψηλό ακαδημαϊκό και αθλητικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από Sport24

ΠΗΓΗ:sportsaddict.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη