Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Αλεξανδρούπολη FC

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής πραγματοποίησε η Αλεξανδρούπολη FC, που επικράτησε με 3-2 του Ορφέα στη Ξάνθη.

Η Αλεξανδρούπολη έδειξε τα… δόντια της από νωρίς. Στο 4ο λεπτό ο Μαλτέζος βρήκε τον Σιώπη στα πλάγια, εκείνος με σέντρα βρήκε στη περιοχή τον Ρουμπιέ και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πατσιώρας Κων. με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Καρακασιδη και αυτός με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Μια ακόμη καλή ευκαιρία για την Αλεξανδρούπολη ήρθε στο 17 με τον Στοΐνοβιτς Αθ. Να συγκλίνει από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο αουτ. Ο Ορφέας μείωσε στο 23ο λεπτό με κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά από εκτέλεση φάουλ. Λίγο αργότερα ο σούταρε αλλά ο Ρουμπιές σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Στο 41ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τορομανίδης.

Η Αλεξανδρούπολη δε φάνηκε να πτοήθηκε από την απάντηση του Ορφέα στο γρήγορο προβάδισμα της. Στο 56ο λεπτό κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο ματς με τον Μαλτέζο μετά από ενέργεια του Καρακασίδη. Ο Μαυρόπουλος αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, όταν έκανε αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Πατσιώρα Αγγ και ο Ορφέας έμεινε με 10 παίκτες στο 60ο λεπτό. Τρία λεπτά μετά ο Καρακασίδης σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι και στο 75ο λεπτό ο Στοΐνοβιτς Αθ. πέτυχε τρίτη φορά το δοκάρι για την Αλεξανδρούπολη. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Αλεξανδρούπολη νικήτρια με τους 3 βαθμούς στις αποσκευές της.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπογιατζίδης Ευθύμης): Γιουργούσης, Τζαμπαζ, Κατρανίτσας, Καλαϊτζόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Βουλγαρίδης, Κουκουρίγκος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Παπαδόπουλος, Σιώπης, Στοΐνοβιτς Χρ., Παπαγεωργίου (82′ Λίτσιος), Γκαϊδατζής, Πατσιώρας Αγγ., Πατσιώρας Κων., Καρακασίδης (76′ Σιδηρόπουλος), Μαλτέζος (80′ Παγωνίδης), Στοΐνοβιτς Αθ., Ρουμπιές (80′ Δορουγιδένης)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email