Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Πυρκαγιά στον Έβρο: Ώρα μηδέν για το δάσος της Δαδιάς – Αναμένεται την νύχτα η δυσκολότερη μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του focustonevro η πυρκαγιά χάρη στις επίμονες προσπάθειες των πυροσβεστών τόσο από αέρος όσο και από τα επίγεια τμήματα δείχνει να εχει μια καλύτερη εικόνα στο ανατολικό μέτωπο που είναι ορατό από τον οικισμό της Λύρας του Δήμου Σουφλίου.
Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου που βρίσκεται προς τον οικισμό της Δαδιάς και φυσικά υπάρχει πια μεγάλος κίνδυνος και για τον πύρινα του δάσους της Δαδιάς.
Εκεί τα πράγματα δείχνουν ότι μέχρι αυτή την ώρα (21:00) η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Θυμίζουμε ότι τα εναέρια σταματούν να επιχειρούν μετά τη δύση του ηλίου. Από κει και πέρα αναλαμβάνουν οι επίγειες δυνάμεις με τα οχήματα και φυσικά θα πεζοπόρα τμήματα.
Δυστυχώς η κατεύθυνση των ανέμων αυτήν την ώρα οδηγεί την πυρκαγιά προς τον πυρήνα του δάσους της Δαδιάς αλλά και προς τον οικισμό.
Νωρίτερα συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο που αποφασίζει τον τρόπο που θα ενεργήσουν συντονισμένα και αποφάσισε να μεταφερθούν οι περισσότερες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Δαδιά για να εκτιμήσουν εκεί την κατάσταση και να ανασυγκροτηθούν προσπαθώντας να σταματήσουν την επέλαση του πύρινου μετώπου.
Θυμίζουμε ότι μαζί με την πυροσβεστική έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους τόσο ο Δήμος Σουφλίου όσο και ο στρατός.
Η μάχη που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες αναμένεται να είναι σκληρή και δύσκολη για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email