Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πυροσβεστικό Σώμα για Δαδιά: «Καλή η εικόνα νοτιοδυτικά και οριοθετημένα τα υπόλοιπα μέτωπα»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία θα περιέγραφε κανείς την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα (21:00) στην περιοχή της Δαδιάς. Ορατές φλόγες δεν υπάρχουν ενώ έχουν μειωθεί και οι καπνοί. Στην ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφερόμενος στην φωτιά της Δαδιάς την χαρακτήρισε ως μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά που συνεχίζουν να επιχειρούν στο σύνολο τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όχι μόνο.

«Στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου, στο δάσος της Δαδιάς, προστατευόμενη περιοχή Natura, τα επικαιροποιημένα δεδομένα είναι τα εξής: η εικόνα από το νότιο νοτιοδυτικό μέτωπο είναι καλή, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο μικρές διάσπαρτες μικροεστίες, στην πυροσβεστική ορολογία καντηλάκια. Εκεί επιχειρούν από αέρος και πραγματοποιούν διαβροχή τα εναέρια μέσα. Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη από τα επίγεια μέσα για πιθανές αναζωπυρώσεις. Επιχειρούν αδιάκοπα 320 Πυροσβέστες  με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για εναέριο συντονισμό.

Εκτός των επιγείων και εναέριων επιχειρήσεων, ταυτοχρόνως προβαίνουμε  και στην δημιουργία επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος.

Συνδρομή εξακολουθούν να παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει, 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα,  ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 9 μηχανήματα έργου.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι σε γενική επιφυλακή.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη