Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πόλη και Πολίτες: Επίσκεψη στον χώρο όπου κατασκευάζεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη στον χώρο όπου κατασκευάζεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, Βαγγέλης Λαμπάκης μαζί με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Η παράταξη δηλώνει υπερήφανη για το συγκεκριμένο έργο και η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 ο επικεφαλής Βαγγέλης Λαμπάκης μαζί με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας, την Γ.Γ Κούλα Λεγγέτση και την υπεύθυνη επικοινωνίας Λία Ευθυμιάδου, επισκέφθηκαν τον χώρο όπου κατασκευάζεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) της Αλεξανδρούπολης.

Βόρεια της πόλης, στον δρόμο για τον οικισμό του Αβαντα, εκεί που υπήρχε η παλιά χωματερή, εκτελείται το πιο μεγάλο και σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Ένα έργο που θα κοστίσει περίπου 63.000.000 ευρώ και ξεκινήσαμε να το σχεδιάζουμε ως Δημοτική Αρχή το 2013.

Η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και θα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει και να επεξεργάζεται βάσει κανονισμών τα απορρίμματα όχι μόνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και των όμορων Δήμων. Μάλιστα, μέσω της επεξεργασίας των απορριμμάτων θα γίνεται η παραγωγή καύσιμου βιοαερίου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας. Στο τελικό στάδιο κατασκευής προβλέπεται η πλήρης αποκατάσταση του χώρου όπου βρισκόταν η παλιά χωματερή με φύτευση δέντρων, κάτι που θα αλλάξει εντελώς το τοπίο.

Δηλώνουμε υπερήφανοι για το έργο αυτό το οποίο σχεδιάσαμε και δημοπρατήσαμε και το οποίο θα αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα και την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της κατασκευάστριας εταιρίας για την ξενάγηση στο έργο και τις διαφωτιστικές λεπτομέρειες που αφορούν την κατασκευή και την μελλοντική λειτουργία του.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη