Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πόλη και Πολίτες: Η καραντίνα τελειώνει οσονούπω και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα αγοράσει επιτέλους τάμπλετ για τους μαθητές.

Η καραντίνα τελειώνει οσονούπω και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα αγοράσει επιτέλους τάμπλετ για τους μαθητές. Ας το γιορτάσουμε με μια φωταγώγηση του Δημαρχείου. Το χρώμα το αφήνουμε στην επιλογή σας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου η παράταξή μας εισηγήθηκε την παροχή τάμπλετ σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Παρά τις πολλές δικαιολογίες του Δημάρχου ώστε να αποφύγει την ψήφιση του θέματος, τελικώς το Σώμα υπερψήφισε την εισήγησή μας και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να προχωρήσει το θέμα.

Την ίδια ημέρα ξεκίνησε μία επικοινωνία του Συλλόγου Πολυτέκνων με τη Δημοτική Αρχή με θεματολογία την παροχή τάμπλετ σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε συσκευές για την τηλεκπαίδευση. Αφού μεσολάβησε ένα διάστημα στο οποίο ο Σύλλογος διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για τον εμπαιγμό του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών πριν μερικές ώρες ανακοίνωσε γεμάτος περηφάνια στο status του στα social πως είναι ενθουσιασμένος και αποφασισμένος επειδή όλες αυτές τις μέρες έψαχνε να βρει πρακτικές άλλων Δήμων και ΘΑ εξετάσει τη διανομή πολλαπλάσιων ποσοτήτων από αυτές που υποσχέθηκαν αρχικά.
Παρέλειψε όμως ο Αντιδήμαρχος να γράψει στο status του πως εκτός από ενθουσιασμένος και αποφασισμένος είναι και ξεχασιάρης, αφού επί της ουσίας έχει ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα στις 11 Νοέμβρη με δική μας εισήγηση.
Ξεχνάει επίσης πως σε άλλα θέματα δεν υπήρξε τόσο σχολαστικός και οι διαδικασίες ήταν πραγματικά…fast track. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν!

Ιδιαίτερα δεν πρέπει να παραλείψουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον αγαπημένο μας Παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη που δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά και κοινωνική ευαισθησία, οργάνωσε πρωτοβουλία για την προμήθεια τάμπλετ για τον ίδιο σκοπό. Μπράβο Δημοσθένη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email