Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πόλη & Πολίτες: Απαράδεκτες σεξιστικές τοποθετήσεις από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ

Με νέο δελτίο τύπου της η παράταξη «Πόλη & Πολίτες» ασκεί κριτική απέναντι στον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, κ. Μπάμπη Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, κ. Δημήτρη Κολιό κατηγορώντας τους αμφότερα για σεξιστικά σχόλια σε βάρος των γυναικών με αφορμή συνέντευξη του πρώτου στον ραδιοφωνικό σταθμό του δευτέρου αναφορικά με προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Στις 15 Σεπτεμβρίου γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες μιας συνέντευξης, ωδή στο σεξισμό και το ρατσισμό που μας προβλημάτισε έντονα και οφείλουμε ως παράταξη να καταδικάσουμε.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό του κ. Κολιού, ο οποίος είναι παράλληλα και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Ο συνεντευξιαζόμενος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Μπάμπης Μιχαηλίδης αφού καλημέρισε όσους ήταν συντονισμένοι εκείνη τη στιγμή λέγοντας «καλημέρα στους ακροατές ΜΑΣ» (λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά), ενημέρωσε το κοινό για τις προσλήψεις που επίκεινται στον φορέα τον οποίο εκπροσωπεί.

Και κάπου εκεί αρχίζουν τα ενδιαφέροντα. Συμβούλεψε δημόσια τις γυναίκες να μην υποβάλλουν αίτηση για συγκεκριμένη θέση διότι είναι «βαριά δουλειά» και δεν θα ανταποκριθούν. Ή αν κάποια θέσει υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι «μπρατσωμένη».

Αναφερόμενος μάλιστα σε μία γυναίκα η οποία εργάζεται ήδη στη ΔΕΥΑΑ είπε πως «τη συμβούλεψα να παραιτηθεί για να μπει ο επόμενος που είναι άντρας!:»

Στη ροή του λόγου του επενέβη ο κ. Κολιός γελώντας και δείχνοντας να συναινεί στα όσα απίστευτα εκστόμιζε ο άνθρωπος της παράταξής του λέγοντας «πως πρέπει να έχουν τα κατάλληλα σωματικά προσόντα».

Αστειευόμενοι αμφότεροι υποστήριζαν πως η «επόμενη προκήρυξη θα πρέπει να είναι για αρσιβαρίστριες με ανάλογα προσόντα».

Αυτά και άλλα προσβλητικά για τη γυναίκα ακούστηκαν στη συνέντευξη αυτή τα οποία γεννούν εύλογα προβληματισμούς.

Θα πρέπει οι πρωταγωνιστές αυτής να καταλάβουν πως η εργασία είναι ανθρώπινο δικαίωμα που κατακτήθηκε με το πέρασμα των αιώνων και δεν έχει φύλο.

Αυτού του είδους οι νοοτροπίες και λογικές είναι επικίνδυνες, γιατί φωλιάζοντας στο μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου σταδιακά και σε κοινωνίες που δεν δείχνουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά, οδηγούν σε ακόμη πιο επικίνδυνα και ακραία φαινόμενα που δεν τολμούμε καν να αναφέρουμε.

Ζητούμε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων κ. Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, καθώς και από οποιοδήποτε άλλο φορέα που παλεύει για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του να τοποθετηθεί επί του θέματος,

Εν κατακλείδι άλλο ένα προεκλογικό σύνθημα του κ. Ζαμπούκη και μάλιστα το βασικό, αποδεικνύεται πως ήταν ψευδεπίγραφο, αφού προφανώς δημιουργήθηκε μόνο για να κερδίσει εντυπώσεις και όχι επειδή αυτός και η παράταξή του το έχουν ως τρόπο ζωής και σκέψης.

«Δήμος για όλους»;

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη