Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πόλη & Πολίτες: Αυτό που προέχει είναι όχι να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς ξανά στο μέλλον…

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Πόλη & Πολίτες» την οποία προσυπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Γκοτσίδης και στην οποία τοποθετείται για τα τραγικά γεγονότα των προηγούμενων ημερών με τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη και τις εκτεταμένες πλημμύρες που προκλήθηκαν από την θεομηνία. Η παράταξη τονίζει ότι έπρεπε εκείνη την ημέρα που αναμένονταν έντονα καιρικά φαινόμενα, και τις επόμενες, να μην ανοίξουν τα σχολεία, ενώ καταγγέλλεται η αδιαφορία των αρχών να προβούν σε ανέξοδες ενέργειες που θα ωφελούσαν ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς ξανά στο μέλλον. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Είναι δεδομένο ότι ο όγκος των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε αυτός ο έρμος ο τόπος να μπει σε μια κανονικότητα, είναι τεράστιος. Οι αιτίες λίγο πολύ γνωστές εδώ και δεκαετίες…μπάζωμα ρεμάτων, άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, αποψίλωση, αλλά και νωχελικότητα, ανικανότητα, άγνοια, απραξία, πασαλείμματα και μετάθεση των προβλημάτων στο μέλλον, από πλευράς των διοικούντων. Ίσως με την προσδοκία της ανακάλυψης του μαγικού ραβδιού!

Αν θέλουμε να κάνουμε ειλικρινή αυτοκριτική, πρέπει να αποδεχθούμε ότι ανήκουμε στην κατηγορία των ηλιθίων…εκείνων δηλαδή που αρνούνται πεισματικά να διδαχθούν από τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Των κοντόφθαλμων…που δεν μπορούν να δουν ούτε βήμα πέρα από τη μύτη τους. Είναι σαν να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, ξανά και ξανά, μέχρι να σπάσει. Φτάνεις στο σημείο να κάνεις το σταυρό σου και να σκέφτεσαι: Θεέ μου, από τύχη ζούμε!

Εξαιτίας όλων αυτών, προχθές έφυγε ένας νέος άνθρωπος…ένας από εμάς… θα μπορούσε στη θέση του να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Μια σύζυγος – μητέρα και τρία παιδάκια, έμειναν πίσω…με ερωτήματα αναπάντητα, σαν μαχαιριές. Ποιος λόγος μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους; Ποιος λόγος μπορεί να δικαιολογήσει το χαμό του ανθρώπου τους; Απολύτως κανένας!

Κανείς δεν είχε την απαίτηση όλα να γίνουν όπως πρέπει, μ’ ένα ραβδάκι μαγικό. Κάθε σκεπτόμενος πολίτης όμως, είχε την απαίτηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Να είχε τοποθετηθεί μια πινακίδα στο σημείο που χάθηκε ο άτυχος συμπολίτης μας. Να είχε τοποθετηθεί ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα. Δύο – τρία φορτηγά χώμα…που λέει κι ο Γιάννης Τάκας. Λύσεις άμεσες, χωρίς κανένα κόστος. Όχι για να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά για να μην κινδυνεύσει κανείς. Αυτό προέχει.

Είχαμε προειδοποιηθεί για έντονες βροχοπτώσεις…όχι για κατακλυσμό. Με τις υποδομές που έχουμε όμως ή…που δεν έχουμε, κάθε έντονη βροχόπτωση ισοδυναμεί με κατακλυσμό. Αυτό θα έπρεπε να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν. Έχοντας μάλιστα και την πρόσφατη, προ ημερών οδυνηρή εμπειρία, στα ίδια σημεία. Γιατί και πάλι άνοιξαν τα σχολεία, ενώ πριν από μερικές μέρες τα παιδάκια με μπουλντόζες απεγκλωβίστηκαν; Αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν το πρόβλημα καλύτερα από τον καθένα, το είχαν επισημάνει σε όλους τους τόνους και ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί το κακό. Γιατί δεν εισακούστηκαν;

Ευθύνη υπάρχει σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, στο μέγεθος που αναλογεί στον καθέναν. Όμως την κύρια ευθύνη για το αποτέλεσμα, γι’ αυτά τα στοιχειώδη που ήταν επιβεβλημένο να γίνουν και δεν έγιναν, για τις αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν και δεν ελήφθησαν, την έχουν αυτοί που έπρεπε να τις λάβουν…τελεία και παύλα!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη