Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Πόλη & Πολίτες: Γιατί καταψήφισε την αξιοποίηση των χρηματικών διαθεσίμων της ΔΕΥΑΑ

Με ανακοίνωση, την οποία προσυπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης, η δημοτική παράταξη «Πόλη & Πολίτες» επεξηγεί γιατί καταψήφισε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ την πρόταση του Αντιπροέδρου της περί κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς και αξιοποίησης των χρηματικών διαθεσίμων της Επιχείρησης. Η παράταξη τονίζει πως είναι ενάντια στα συμφέροντα και στον κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΑ να επενδύσει τα χρηματικά της διαθέσιμα στα μεγάλα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προσέφεραν πολύ χαμηλότερα επιτόκια αντί της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κληθήκαμε να ψηφίσουμε για την έγκριση της κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς και αξιοποίησης των χρηματικών διαθεσίμων της Δ.Ε.Υ.Α.Α. για το 2021.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης ο οποίος πρότεινε να κατατεθούν τα κάτωθι ποσά ανά χρηματοπιστωτικό ίδρυμα:

Εθνική Τράπεζα 50.000 ευρώ με άγνωστο επιτόκιο

Eurobank 2.000.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 0,12%

Τράπεζα Πειραιώς 1.500.000 με μέσο επιτόκιο 0,30%

Συνεταιριστική Τράπεζα 450.000 με μέσο επιτόκιο 0,8016%

Στην εισήγηση αυτή η θέση της παράταξής μας και η δική μου προσωπικά ως μέλος του Δ.Σ., δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα δυνατό και καθαρό ΚΑΤΑ!

ΚΑΤΑ διότι κατά παράβαση της Νομοθεσίας εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Μιχαηλίδης χωρίς να έχει δικαιοδοσία αλλά και τις απαραίτητες γνώσεις. Επιπλέον ποτέ δε μάθαμε την εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων επί του θέματος.

ΚΑΤΑ διότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη λογική βάσει της οποίας κατατέθηκε μία τέτοια πρόταση που επί της ουσίας επιβραβεύει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκείνα τα οποία προσέφεραν χαμηλότερα επιτόκια.

ΚΑΤΑ διότι η εισήγηση αυτή είναι εναντίον των συμφερόντων της Δ.Ε.Υ.Α.Α. και των δημοτών κατ΄ επέκταση.

ΚΑΤΑ διότι αν το συνολικό χρηματικό ποσό επενδυόταν στη Συνεταιριστική Τράπεζα το επιτόκιο βάσει της γραπτής της προσφοράς θα ήταν 1,2033%.

ΚΑΤΑ διότι η Συνεταιριστική Τράπεζα στηρίζει την τοπική οικονομία και αποτελεί στήριγμα για πολλούς επιχειρηματίες και ιδιώτες της περιοχής. Άλλωστε πολλοί συνδημότες μας είναι μέτοχοι του ιδρύματος.

Καταγγέλλω την πρόθεση της Διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής κατ’ επέκταση, αφού Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, να επενδύσει τα χρηματικά διαθέσιμα της Δ.Ε.Υ.Α.Α. στα μεγάλα Συστημικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα που προσέφεραν πολύ χαμηλότερα επιτόκια, μία κίνηση που είναι ενάντια στη λογική, ενάντια στα συμφέροντα της επιχείρησης και ενάντια στον κοινωνικό χαρακτήρα που επιπλέον έχει η επιχείρηση μέσα από τη λειτουργία της.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email