Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Πόλη & Πολίτες: Λάσπη και συκοφαντία για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών

Με δελτίο τύπου της, το οποία προσυπογράφει ο πρώην Αντιδήμαρχος Φερών Νικόλαος Γκότσης, η παράταξη «Πόλη & Πολίτες» περνάει στην αντεπίθεση αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών και στο ΤΟΕΒ παραθέτοντας την δική τους τροπή των γεγονότων και καταλήγοντας πως η συνέχεια θα διαδραματιστεί στις δικαστικές αίθουσες. Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό δελτίο τύπου:

«Για μια ακόμη φορά δημοσίευμα σε επιλεγμένη ηλεκτρονική σελίδα λειτουργεί ως προέκταση της Διοίκησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των περί αυτής κέντρων, με στοχευόμενες διαρροές. Με πρόθεση το συγκεκριμένο μέσο  αποκρύπτει αλήθειες και πραγματικότητες που αφορούν την Ιδιόρρυθμη Επιχείρηση Ραδιοφωνίας SFERIKOS. Αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξα συνεχώς πρόεδρος του Ραδιοφώνου και στις δυο συνεχόμενες Δημοτικές θητείες, ενώ η αλήθεια είναι ότι υπήρξα πρόεδρος από 30-4-2014 έως 25-9-2014  και από 25-2-2015 μέχρι το πέρας της προηγούμενης  Δημοτικής Αρχής.

Υπήρξαν ευτυχώς αρκετοί πρόεδροι πριν και μετά από εμένα.

Όλοι οι πρόεδροι όπως και τα μέλη του ΔΣ ήμασταν άμισθοι. Δεν αναφέρει το δημοσίευμα πόσες αποφάσεις ανανεώσεις συμβάσεων έκανα σαν πρόεδρος (στην ουσία μιλάμε για έναν παραγωγό και έναν τεχνικό που βρίσκονται εκεί από τις αρχές της δεκαετίας το 1990 που δημιουργήθηκε το ραδιόφωνο και ένα λογιστή) και που συνέχισε η νέα Δημοτική Αρχή να τους κρατά μέχρι πριν από λίγο καιρό. Αυτό ήταν όλο και όλο το προσωπικό, καθώς τα οικονομικά του ραδιοφώνου δεν άντεχαν προσλήψεις

Αυτοί που κατεύθυναν αυτό το στοχευόμενο ρεπορτάζ δεν ενημέρωσαν τον συντάκτη του ποιος ήταν ο πρόεδρος που έκανε περικοπή των μισθών, με αποτέλεσμα ο παραγωγός να λαμβάνει 300€ και ο τεχνικός ήχου 150€ (σε αυτούς τους μισθούς περιλαμβανόταν και ο έλεγχος των πομπών σε Πύθιο, Δορίσκο και Πλάκα). 

Δεν αναφέρει ότι οι πληρωμές γινόταν μόνο μέσα από τραπεζικό λογαριασμό με το ανάλογο ένταλμα.

Αποκρύπτει εσκεμμένα ότι επί θητείας μου το ραδιόφωνο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο με 45.000 ευρώ για την εξόφληση παλιών αλλά και τρεχουσών οφειλών και το ένταλμα πέρασε από τον έλεγχο του επιτρόπου. 

Αποκρύπτει ότι στο νέο Δ.Σ που επιτέλους συστάθηκε και στο οποίο είμαι μέλος, ψήφισα θετικά στην διενέργεια ελέγχου από ορκωτό λογιστή γιατί απλά δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

Σε ότι αφορά την Διαύγεια, ο αρθρογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το 2017 επί θητείας μου πάρθηκε απόφαση για την δημοσίευση όλων των απαραίτητων αποφάσεων στην Διαύγεια, αλλά οι κωδικοί που περιμέναμε να μας δοθούν δεν δόθηκαν ποτέ.

Τώρα αυτοί που προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπο μου άδικα το προσπαθούν.

Από την ανάληψη των καθηκόντων τους στις 1-9-2019, μόλις από πριν λίγο καιρό κατόρθωσαν να συστήσουν Δ.Σ στον ραδιοφωνικό σταθμό μετά το μπάχαλο και την αποτυχημένη προσπάθεια που έγινε τον Δεκέμβριο του 2019.

Στην πρώτη συνεδρίαση για την σύσταση που έγινε μετέπειτα και δεν γράφτηκαν ποτέ πρακτικά αυτά που διαδραματίστηκαν ήταν μνημειώδη. Όλα αυτά που έγιναν στο τέλος οδήγησαν την πρόεδρο σε παραίτηση.

Αγωνιωδώς ψάχνουν το μεγάλο σκάνδαλο από το καλοκαίρι του 2019, που στο πλαίσιο μετάβασης στην νέα Δημοτική Αρχή, μετά από έγγραφο του κ. Ζαμπούκη, τους παρέδιδα ότι στοιχείο ζητούσαν και ενημέρωση ξανά και ξανά.

Αυτό δε που κάνει φοβερή εντύπωση, είναι ότι ο κ. Κολγιώνης την ανύπαρκτη βάση νομιμότητας που επικαλείται, πως δεν την διαπίστωσε όλα τα χρόνια, δηλαδή  από της 25-2-2015 που ήταν στην επιτροπή δεοντολογίας του Ραδιοφώνου;

Σε ότι αφορά τον ΤΟΕΒ ξέρουν πολύ καλά ο/οι συντάκτες αυτού του κατάπτυστου δημοσιεύματος, ότι στον Δήμο οι ΤΟΕΒ που περιήλθαν με τον Καλλικράτη το 2011, με μόνη όμως αρμοδιότητα την εποπτεία και όχι τον έλεγχο. Σύμφωνα με τον Νόμο  Ν.Δ. 3881/1958 της 25/30.10.58 (ΦΕΚ 181/1958 τεύχος Α’) Περί Έργων Εγγείων Βελτιώσεων την εποπτεία και τον έλεγχο είχε το Υπουργείο Γεωργίας με τις υπηρεσίες του. Στους Δήμους ήρθε μόνο η εποπτεία. Πέρα από την θεώρηση των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Προϋπολογισμούς και Ισολογισμούς μετά την έγκριση τους από την Γενική Συνέλευση, δεν υπήρχε καμιά άλλη αρμοδιότητα και για αυτό ο Δήμος δεν μπορούσε να κάνει καμιά δαπάνη για τον οργανισμό και για αυτό η έγκριση των προσλήψεων εποχιακού προσωπικού γινόταν από την Περιφέρεια και όχι τον Δήμο, και για αυτό το πλωτό του Πέπλου και τα έξοδα του πληρωνόταν από την Περιφέρεια και για αυτό η πολιτεία πήρε πίσω την αρμοδιότητα το 2017 γιατί υπήρχε αυτό το μπάχαλο, άλλος να έχει την εποπτεία και άλλος τον έλεγχο. Κάναμε τόσο εγώ όσο και ο προηγούμενος αντιδήμαρχος αυτό που έκαναν όλοι οι Δήμοι του Έβρου.  

Τα υπόλοιπα στις δικαστικές αίθουσες». 

Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Τομεάρχης ΔΕ Φερών & Αγροτικής πολιτικής

Νικόλαος Γκότσης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email