Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πόλη & Πολίτες: Λυπηρό να εξαιρείται το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης από τον διαγωνισμό κατασκευής και ανακατασκευής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Με μια ανακοίνωση την οποία προσυπογράφει το μέλος της παράταξης Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, η δημοτική παράταξη «Πόλη & Πολίτες» καταθέτει την απογοήτευσή της για το γεγονός της μη συμπερίληψης του έργου της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη στον διαγωνισμό που τρέχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή και ανακατασκευή δικαστηρίων που «τρέχει» για όλη την χώρα. Τα υφιστάμενα δικαστήρια, όπως σημειώνει η παράταξη, έχουν εξαντλήσεις τις δυνατότητές του εδώ και χρόνια και ως εκ τούτου καταλογίζεται αδράνεια και παραίτηση της δημοτικής αρχής στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου, της κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στην πρωτεύουσα του Έβρου. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Ανέκαθεν λέγαμε ότι το κύρος της Δικαιοσύνης σε κάποιο βαθμό, αντλείται και από τον χώρο στον οποίο αυτή ασκείται και…

Δημοσιεύτηκε από Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ανέκαθεν λέγαμε ότι το κύρος της Δικαιοσύνης σε κάποιο βαθμό, αντλείται και από τον χώρο στον οποίο αυτή ασκείται και απονέμεται. Κάθε δικαστικό μέγαρο είναι ναός της θεάς της Δικαιοσύνης της Θέμιδας και πρέπει να αποπνέει το δέος που αρμόζει σε μια θεά. Πρέπει να επιβάλλεται συντριπτικά στο άψυχο και έμψυχο περιβάλλον του.

Η Θέμιδα ασφυκτιά μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης. Η ανακατασκευή του δε θα έλυνε το πρόβλημα, καθώς το ζήτημα είναι πρωτίστως ζήτημα χώρου και λιγότερο αισθητικής. Η υφιστάμενη υποδομή έχει εδώ και αρκετά χρόνια εξαντλήσει τις δυνατότητές της και είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας πόλης σαν την Αλεξανδρούπολη, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι γεγονός ότι το συναίσθημα αυτής της ανεπάρκειας, διακατέχει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Είναι πραγματικά λυπηρό να γνωρίζουμε ότι το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης εξαιρείται από τον διαγωνισμό ανακατασκευής και κατασκευής 12 τέτοιων, σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη. Ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ύψους 200 εκ. ευρώ! Τη στιγμή μάλιστα που το δικό μας υπολείπεται κατά πολύ των άλλων στην Περιφέρειά μας. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να σημαίνει παρά αδράνεια και παραίτηση!

Η δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, διατηρούσε το ζήτημα της κατασκευής ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου ψηλά στις επιδιώξεις και προτεραιότητές της.

Με αλλεπάλληλες επιστολές στους συναρμόδιους Υπουργούς και με προτάσεις ακόμη και παραχώρησης των 10 στρ. απέναντι από το πάρκο ΕΟΤ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για ανέγερση νέου, σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου, αντάξιου της Αλεξανδρούπολης, συντηρούσε το θέμα ψηλά στην ατζέντα.

Είναι λυπηρό να βλέπεις τον τελευταίο καιρό, τα πράγματα στον τόπο σου να φθίνουν!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη