Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πόλη & Πολίτες: Πρόταση για αγορά τάμπλετ για μαθητές λυκείου από άπορες οικογένειες – Να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο

Με πρότασή της η δημοτική παράταξη «Πόλη & Πολίτες» θέτει προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του αποψινού δημοτικού συμβουλίου την αγορά τάμπλετ για μαθητές λυκείου από άπορες οικογένειες προκειμένου να ανταποκριθούν στις τωρινές αυξημένες απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης. Η παράταξη σημειώνει πως ο διαμοιρασμός των συσκευών θα γίνει με βάση οικονομικά κριτήρια και πως με το τέλος της σχολικής χρονιάς αυτά θα επιστρέφονται προκειμένου με την έναρξη της επόμενης αυτά να αξιοποιηθούν από άλλους μαθητές. Διαβάστε την πρόταση:

Παρακαλώ να εισάγετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Νοεμβρίου 2020 ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, θέμα προς συζήτηση την αγορά τάμπλετ από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την χορήγηση αυτών κατά χρήση σε μαθητές της Γ’ Λυκείου των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομική δυσκολία, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσαν να ενταχθούν οι οικογένειες που έχουν
τουλάχιστον δύο μαθητές σε βαθμίδες Λυκείου και Γυμνασίου. Οι συσκευές θα αποτελούν περιουσία των σχολικών μονάδων και μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς θα επιστραφούν ώστε να αξιοποιούνται μελλοντικά σε παρόμοιες χρήσεις σε κάθε επόμενη διδακτική χρονιά.

Η επιλογή προτείνεται να γίνει σύμφωνα με τα αιτήματα που υπέβαλαν οι μαθητές στις Διευθύνσεις των Λυκείων και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βασικό κριτήριο τα οικονομικά στοιχεία των οικογενειών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη