Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πότε και πώς θα πάρετε έως 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα

«Επεξεργαζόμαστε τον οδηγό για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα» ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Real.

Μία από τις παραμέτρους που θα οριστικοποιηθεί έως τότε είναι το ακριβές ύψος της επιδότησης – το οποίο και πάλι θα είναι κλιμακούμενο, ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης στα νοικοκυριά με το μικρότερο εισόδημα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το κονδύλι έχει υπερδιπλασιαστεί γεγονός που σημαίνει οτι θα αυξηθούν και οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με οδηγό το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με το μέσο κόστος αγοράς τους να κυμαίνεται στα 800 με 1000 ευρώ.

Μέχρι τώρα υπήρχαν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα αυτό θα αφορούσε στην αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος αλλά και της αγοράς νέων ηλιακών. Ωστόσο μ διευκρινίσεις που παραχώρησε ο κ. Σκρέκας για το πρόγραμμα είναι ότι αυτό θα αφορά μόνο την αντικατάσταση ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Επίσης προβλέπεται πως το μέσος κόστος αγοράς τους θα είναι από 800 έως και 1.000 ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Εάν και εφόσον, επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι το πρόγραμμα θα «τρέξει» με συγκεκριμένα κριτήρια -εισοδηματικά και κοινωνικά- ξανά, όπως με εκείνο της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία αίτησης σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email