Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πύρινη νύχτα στον δρυμό της Νίψας – Η αλλαγή των ανέμων απομάκρυνε το ενδεχόμενο εκκένωσης του οικισμού – Δείτε αποκαλυπτικές φωτογραφίες και video

Για 3η συνεχόμενη μέρα, μονοπωλούν την επικαιρότητα και προβληματίζουν πυρκαγιές που ξεσπούνε εντός των ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης καταστρέφοντας στον διάβα τους εκατοντάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Χθες το βράδυ, το σκηνικό επαναλήφθηκε όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον δρυμό της Νίψας, με το focustonevro.gr να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην «καρδιά της φωτιάς» και να σας μεταφέρει με ζωντανές συνδέσεις, εικόνες και βίντεο από το πύρινο μέτωπο, τα οποία μάλιστα έτυχαν αναμετάδοσης και από αντίστοιχα μεγάλα αθηναϊκά μέσα.

Όλα ξεκίνησαν από τον οικισμό της Μελίας, κοντά στις Φέρες, όπου εκεί νωρίς το απόγευμα ξέσπασε η φωτιά, αλλά λόγω των ισχυρότατων ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή πολύ γρήγορα επεκτάθηκε νότια, με αποτέλεσμα να καίγεται ο τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας δρυμός της Νίψας και να υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τον οικισμό και τους κατοίκους του.

Αργά το βράδυ με τους ανέμους που επικρατούσαν η φωτιά εκτεινόταν σε μεγάλη απόσταση, με τους αρμόδιους να εξετάζουν σοβαρά το σενάριο να εκκενωθεί ο οικισμός της Νίψας. Εντέλει όμως η αλλαγή των ανέμων απέτρεψε αυτό το ενδεχόμενο.

Στην μεταμεσονύχτια προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς συμμετείχαν εκατοντάδες πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Έβρο και τους γειτονικούς νομούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε η συνδρομή και από άλλες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η δράση των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία θα πάρει σίγουρα αρκετή ώρα μέχρι να περιοριστεί.

Πρόκειται για μια ακόμη πυρκαγιά που προβληματίζει και ανησυχεί τους τοπικούς φορείς, καθώς για 3η συνεχόμενη μέρα εκδηλώθηκε ένα ακόμη πύρινο μέτωπο, με τα αίτια να βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση και τις αρμόδιες αρχές να μην αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη