Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πώς φτάσαμε στην απόφαση Μητσοτάκη για το αυστηρό lockdown της προσεχούς εβδομάδας

Πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, ήταν το αυστηρό απαγορευτικό της προσεχούς εβδομάδας (3-10 Ιανουαρίου), προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις,  και να επιτευχθεί άνοιγμα των σχολείων, το συντομότερο δυνατό, στις 11 Ιανουαρίου. 

Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, και μάλιστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Είχε προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων κυβερνητικών στελεχών και φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα που ανακοίνωσε εκτάκτως Στέλιος Πέτσας ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, πιο αυστηρά από τα μέτρα που είχε προτείνει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, κι αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, να θωρακίσει τη χώρα έναντι του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πλήξει με σφοδρότητα πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά» είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ανακοίνωση των μέτρων. 

Πηγή: skai.gr
 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη