Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Π.Γ.Ν.Α.: Γραφείο τελετών ανέλαβε την ταφή του νεκρού άστεγου και… σε κάτι αρνητικό πάντα βρίσκεται και θετικό λέει ο Ρούφος

Η ιστορία που «δίχασε» Δήμο και Νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη με την σορό του νεκρού άστεγου άνδρα που έμεινε για πάνω από έναν μήνα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως βρήκε ένα αξιοπρεπές τέλος.

Αφού τελικά τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν κατάφεραν, ούτε να επικοινωνήσουν όπως έπρεπε και κυρίως ούτε να συμφωνήσουν και να βρουν λύση, τελικά η ταφή του νεκρού, δεν έγινε από κανέναν δημόσιο φορέα, αλλά από ένα γραφείο τελετών της πόλης το οποίο μάλιστα ανέλαβε εθελοντικά την διαδικασία και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Βαγγέλης Ρούφος δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, λέγοντας την φράση «Ουδέν κακό, αμιγές καλού» εμμένοντας στην άποψη του ότι « η λύση έπρεπε να είχε δοθεί από το Δήμο» επικαλούμενος νομοθεσία.

«ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ !
Ευχαριστούμε το γραφείο τελετών της πόλης μας που πραγματοποίησε χθες 14/10 την ταφή του άστεγου συμπολίτη μας που κατέληξε στις 12/9 στο χώρο του Α ΚΑΠΗ. Η ευαισθησία που επέδειξε ο ιδιοκτήτης του γραφείου σε συνδυασμό με την επιθυμία μη δημοσιοποίησης της επωνυμίας του γραφείου είναι άξια επαίνων. Τελικά η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός επέφερε τη λύση που έπρεπε να είχε δοθεί από το Δήμο όπως προβλέπει και η νομοθεσία…»

Για ακόμη μια φορά Εβρίτης επιχειρηματίας επέδειξε την ανθρωπιά του και την ευαισθησία του σε θέματα τόσο ευαίσθητα και βαθιά κοινωνικά.
Τα συγχαρητήρια μας στον ανώνυμο Γραφείο Τελετών της Αλεξανδρούπολης!

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι ο κ. Ρούφος ήταν αυτός που είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός με επιστολή του, μόνο που το έπραξε αφού ο νεκρός βρισκόταν ήδη έναν μήνα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου!

Αυτό προκύπτει και από την επιστολή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη που ακολούθησε μετά από εκείνην του Διοικητή του ΠΓΝΑ. Θυμηθείτε την επιστολή του κ. Ρούφου εδώ, και του κ. Ζαμπούκη εδώ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email