Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Π. Μιχαηλίδης: Ακατανόητο να κλείνουν τραπεζικά καταστήματα σε έναν κρίσιμο Ευρωπαϊκό ενεργειακό κόμβο, κ. Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ήταν αρχές Ιουλίου του 2001 όταν ο τότε διοικητής της τράπεζας Ελλάδος, κ. Λουκάς Παπαδήμος, εγκαινίασε το νέο κτίριο του υποκαταστήματος της Τράπεζας στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης. Στις δηλώσεις του μάλιστα ο μετέπειτα   πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, επεσήμανε την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι περιφέρειες και οι νομοί της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή γεωγραφική διασπορά των ωφελειών από τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωσηκαι επεσήμανε τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές του νομού Εβρου!

Είκοσι χρόνια μετά, λίγες μέρες από την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ, άνοιξε μια έντονη φημολογία για ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρωτεύουσα του Έβρου! 

Πως γίνεται την μια μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει στα εγκαίνια του FSRU, πως η Θράκη και Έβρος αλλάζουνκαι η Αλεξανδρούπολη καθίσταται σημαντικότατος ενεργειακός κόμβος με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και συνάμα να κλείνουν κορυφαία υποκαταστήματα Τραπεζών. Διότι δεν είναι μόνο η έντονη φημολογία για την Τράπεζα της Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κυρίως το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να κλείσουν σημαντικά τραπεζικά καταστήματα στην πόλη των Φερών. 

Δεν μπορεί επίσης να μην λαμβάνεται υπόψιν η νέα προοπτική που ανοίγεται στην περιοχή με την αξιοποίηση του λιμανιού και να παίρνονται αποφάσεις που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτάχυνση της εγκατάλειψης και της ερήμωσης της ακριτικού νομού μας.

Εκεί που προσπαθούν να μας πείσουν πως ο δήμος της Αλεξανδρούπολης προορίζεται να γίνει ένα ευρωπαϊκό επιχειρηματικό κέντρο, αντί να πάμε ένα βήμα μπροστά, αγωνιωδώς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε κάποια από τα κεκτημένα και αυτονόητα που ακόμα έχουμε.

Καλούμε με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους εμπλεκόμενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μεσολαβήσουν για να μην υλοποιηθούναυτές οιαποφάσεις. Καλείται επίσης το Δημοτικό συμβούλιο στο να πάρει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία με σκοπό να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων όσο ακόμη υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Τέτοιες εξελίξεις είναι βέβαιο ότι δε βοηθούν στη ανατροπή του ήδη επιβαρυμένου κλίματος στην τοπική οικονομία, που έχει επιδεινωθεί και λόγω της επίδρασης της υγειονομικής κρίσης. Ζητάμε τηνεπί πλέον διάθεση σημαντικών οικονομικών εργαλείων στην περιοχή που θα στοχεύουν στην ενίσχυση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η παρουσία και εύλογη η συμβολή του χρηματοπιστωτικού τομέα, για την υλοποίηση όλων των σχεδίων ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή προοπτική για τηλεργασία και αύξηση  των ηλεκτρονικών συναλλαγών που οδηγεί σε συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων και σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, δυστυχώς βρήκε εφαρμογή και στο οργανόγραμμα της εταρείας Gastrade, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε προσλήψεις προσωπικού για το έργο του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία θα εργάζονται στα γραφεία των Αθηνών! 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη