Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Π.Μιχαηλίδης-Ε.Μυτιληνός: Η νέα «ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ» παράδειγμα για την αξιοποίηση της αποθήκης της πρώην ΚΥΔΕΠ στην Αλεξανδρούπολη

Η νέα «ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ» παράδειγμα για την αξιοποίηση της αποθήκης της πρώην ΚΥΔΕΠ στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρουν σε δελτίο τύπου που απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Μιχαηλίδης και Βαγγέλης Μυτιληνός. Αναλυτικά:

Στις 5 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η αναπαλαιωμένη Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης η «Στοά Μοδιάνο», με 75 επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων καφέ και καταστήματα εστίασης.

Η αποκατάσταση του παλιού κτιρίου έγινε με τη χρήση σύγχρονης οικοδομικής τεχνολογίας και η τελική εικόνα συνδυάζει σύγχρονα καταστήματα με λαχανικά, κρέατα, θαλασσινά και ψάρια από ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς, μαζί με μια ποικιλία από ιδέες για έτοιμα γεύματα.

Ένα σημαντικό τοπόσημο της συμπρωτεύουσας το οποίο θα αποτελεί και έναν χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης επικοινωνίας και πολιτιστικών δράσεων. Ένα σημείο συνάντησης, που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης.

Με αυτό το ζωντανό παράδειγμα επανερχόμαστε για να επισημάνουμε πως η αξιοποίηση της κεντρικής αποθήκης της πρώην ΚΥΔΕΠ θα αποτελέσει μια σημαντική δέσμευση ενόψει της κοινής μας καθόδου στις δημοτικές εκλογές του 2023. Είμαστε σε θέση έχοντας την γνώση και την εμπειρία, να προβούμε στον κατάλληλο σχεδιασμό για την ανάπλαση μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Αλεξανδρούπολης και που αποτελεί επί χρόνια μόνιμη εστία μόλυνσης.

Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και το λιμάνι, αυτός ο στρατηγικός χώρος για το πολεοδομικό μας συγκρότημα μπορεί να αποτελέσει το όραμα και την τεκμηρίωση για την χωροταξική και οικονομική ανάπτυξη όλης της ευρύτερης περιοχής.

Ο χώρος των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ με την αξιοποίησή του, μπορεί να επιλύσει ταυτόχρονα δύο μεγάλα ζητήματα της πόλης.

1.Να χωροθετήσει οριστικά την λαϊκή αγορά σε μια μόνιμη θέση η οποία δεν θα δημιουργεί προβλήματα στο κυκλοφοριακό και θα εξυπηρετεί άριστα τους δημότες και τους παραγωγούς.

2.Να δημιουργήσει ένα εμπορικό κέντρο με δημοτική αγορά που θα περιλαμβάνει λαχαναγορά, κρεαταγορά, ιχθυαγορά, δίπλα στην ιχθυόσκαλα και φυσικά καταστήματα εστίασης και καφέ.

Θυμίζουμε, πως οι αποθήκες της ΚΥΔΕΠ παραμένουν εδώ και χρόνια ως μια εκτός σχεδίου περιοχή και στον άμεσο σχεδιασμό μας θα είναι να προβούμε στην πολεοδόμηση της περιοχής και την πολυπόθητη πράξη εφαρμογής, η οποία θα οδηγήσει τον σημερινό ιδιοκτήτη του μεγάλου κτιρίου στην καταβολή της εισφοράς σε γη και χρήμα, που ανέρχεται περίπου στο 60% της αξίας της γης.

Ταυτόχρονα θα οδηγήσουμε και την διοίκηση της «ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ» στο τραπέζι των συζητήσεων, μια και το σύνολο των κοινόχρηστων χώρων (προέκταση οδού Καραολή και Δημητρίου και πάρκα) ανήκουν στην ιδιοκτησία μια εταιρείας του δημοσίου που μέχρι σήμερα είχε άριστη συνεργασία με τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης (συνδιαχείριση των αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι κλπ).

1. Παύλος Α. Μιχαηλίδης Αρχιτέκτονας μηχανικός Α.Π.Θ. Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

2. Ευάγγελος Μυτιληνός Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη