Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ροδόπη: Ριψοκίνδυνες «βουτιές» των εναέριων μέσων και πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στις κορυφές για την πυρκαγιά

Εναέρια μέσα επιχειρούν στο σημείο και την Κυριακή όσο και το Σάββατο, αλλά η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλές ώρες, λόγω του πολύ δύσκολου σημείου που ξέσπασε.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Παπίκιο Όρος σε μεγάλο υψόμετρο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσβατο και τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο. Ο μόνος τρόπος προσέγγισης είναι με πεζοπορία, αλλά χρειάζεται μια πορεία τουλάχιστον 3 ωρών, ενώ η διαδρομή εγκυμονεί κινδύνους.

Αυτήν την στιγμή καίγεται ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς στην περιοχή της Ροδόπης και ευχή όλων είναι γρήγορα να τεθεί υπό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι οι καπνοί είναι ορατοί ακόμα και από το κέντρο της Κομοτηνής.

Η έκταση της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη και συμμετέχουην πολλές ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Αλεξανδρούπολη,  ομάδες από  Καβάλα,  από Ξάνθ , από Θεσσαλονίκη συμμετέχει μία ομάδα και 1 από το ΕΚΑΜ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πεζοπόρα τμήματα χρειάστηκε ανάβαση 2 ωρών για να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς η οποία μαίνεται στην κορυφή του βουνού

Δείτε τα βίντεο που εξασφάλισε το focustonevro.gr τις πραγματικά ριψοκίνδυνες «βουτιές» που επιχειρούν οι πιλότοι των πτητικών μέσων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς της Ροδόπης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email