Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ρομποτικός κάδος: Οι συγγενείς του θύματος αναζητούν στοιχεία και απαντήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας μήνας πέρασε από το τραγικό θάνατο του Δημήτρη στον ρομποτικό κάδο στην Αλεξανδρούπολη.

Ένας μήνας από τότε που συγκλονίστηκε το πανελλήνιο και το μόνο που θυμίζει πλέον το ασύλληπτο αυτό γεγονός, είναι μία φωτογραφία του Δημήτρη στο σημείο…

Τα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί ήταν πολλά. Ακόμα και σήμερα οι συγγενείς του κάνουν απεγνωσμένη προσπάθεια να μάθουν τί συνέβη εκείνη τη μέρα. Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα, ο ξάδερφος του Δημήτρη είχε κάνει έκκληση μέσω του focustonevro.gr προκειμένου να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να δώσουν έστω ένα στοιχείο που θα αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι…

Σήμερα, ο Γιώργος Δαμουλάκης, ξάδερφος του άτυχου Δημήτρη συνεχίζει την προσπάθεια να μάθει γιατί χάθηκε ο Δημήτρης. Όπως αναφέρει στη συνέντευξη του, έχουν ήδη συλλέξει στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες καθώς υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πολίτες που ήταν μπροστά στο συμβάν για τι συνέβη και που όπως του έχουν αναφέρει, ο Δημήτρης δεν μπήκε ολόκληρος μέσα στο κάδο, όντας υπό την επήρεια ουσιών, κάτι που και ο ξάδερφος του δεν μπορεί να δεχθεί, αφού τα όσα ακούστηκαν για την ζωή του Δημήτρη δεν ήταν αλήθεια.

«Ο Δημήτρης δεν ήταν άστεγος, δεν ήταν ρακένδυτος, είχε δικό του σπίτι στην Αλεξανδρούπολη και ο ίδιος επέλεξε να ζήσει σε αυτήν την πόλη λόγω του προβλήματος που είχε με ουσίες και ήθελε να είναι μακριά από τον ‘τόπο του προβλήματος’. Είχε οικογένεια που ενδιαφερόταν γι αυτόν και στο τέλος του μήνα θα πήγαινε στο Άγιο όρος ώστε αμέσως μετά από μπει στο πρόγραμμα για την απεξάρτησή του καθώς ο ίδιος είχε πάρει πλέον αυτή την απόφαση». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος θέλησε να βάλει ένα τέλος στα όσα ακούστηκαν για την ζωή του Δημήτρη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην συνέντευξή του, είναι ξεκάθαρο το πώς ο 36χρονος Δημήτρης κατέληξε στον κάδο καθώς εκείνη την ημέρα δεν ήταν μόνος του. Με ένα φίλο του περπατούσαν επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και κρατώντας την σακούλα με τα φάρμακά του και το χαρτί από μία τυρόπιτα που έφαγε, τα έριξε μέσα στον ρομποτικό κάδο. Όταν λίγα μέτρα πιο πέρα το αντιλήφθηκε, είπε στο φίλο του ότι θα επιστρέψει στον κάδο να πάρει τη σακούλα με φάρμακα και θα ξανασυναντιόντουσαν. Κάτι που δεν συνέβη.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν δίπλα στον Δημήτρη την στιγμή που επιχείρησε να βρει τη σακούλα σκύβοντας μέσα στον ρομποτικό κάδο ανέφερε ότι ο άτυχος νέος δεν μπήκε ολόκληρος μέσα, αλλά μόνο το πάνω μέρος του σώματος του και τον εγκλώβισε η πόρτα φωνάζοντας παράλληλα για βοήθεια καθώς είχε αρχίσει ήδη η λειτουργία του κάδου. Μέχρι αυτή η βοήθεια να φτάσει, ο κάδος είχε «ρουφήξει» τον άτυχο Δημήτρη με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό και βίαιο θάνατό του.

Από εκεί την ημέρα η οικογένεια του Δημήτρη ξεκίνησε να ανεβαίνει αυτόν τον Γολγοθά ψάχνοντας απαντήσεις, με τον ξάδερφό του Γιώργο να έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο, καθώς και ο ίδιος είναι τεχνικός σε μηχανήματα του δημοσίου και έχει τη δυνατότητα να έχει προσωπικές εκτιμήσεις. Από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να έρθει σε επαφή και με την εταιρεία που τοποθετεί και συντηρεί  τους ρομποτικούς κάδους και να ελέγξει παρόμοιους κάδους που βρίσκονται στην Αθήνα. Οι έλεγχοι που έχει κάνει σε τρείς κάδους έδειξαν ότι ο μηχανισμός (το έμβολο) δεν λειτούργησε σε κανέναν όταν η πόρτα ήταν ανοιχτή και επίσης ότι οι πόρτες δεν σφράγισαν αλλά αντιθέτως, άνοιξαν, όταν υπήρξε εμπόδιο. «Προφανώς –υποθετικά- κάποια ασφάλεια δεν λειτούργησε σωστά. Μιλάμε για έναν ‘ρομποτικό’ μηχάνημα που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Δεν υπήρχε καν κουμπί για να απενεργοποιήσει κάποιος τον κάδο». Όσον αφορά την συντήρηση του κάδου, ο Γιώργος προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι, η σωστή λειτουργία του κάδου.

Η οικογένεια του άτυχου Δημήτρη μετά το τραγικό συμβάν τοποθέτησε στο σημείο μία φωτογραφία του με σκοπό να μην ξεχαστεί το τραγικό συμβάν και  μέχρι να διερευνηθεί για τον αν φταίει ο ίδιος ο Δημήτρης ή κάποιος άλλος τελικά.  

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του ξαδέρφου του 36χρονου, Γιώργου Δαμουλάκη στο focustonevro.gr:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email