Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: «Με τον Μέτιο συναντιόμασταν μόνο για να βγάζουμε φωτογραφίες, καμία ουσιαστική συζήτηση…»

Τον περιφερειάρχη ΑΜΘ φαίνεται, πως έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια ο δήμαρχος Διδυμότειχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και τελικά τον βρήκε…Σύμφωνα με τον ίδιο όσες προσπάθειες και αν έκανε κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του να πείσει τον τότε περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ώστε να τα βάλουν κάτω και να «καταστρώσουν» ένα σχέδιο ανάπτυξης με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Διδυμότειχο, δεν τα κατάφερε.

Μάταια, όπως είπε ο δήμαρχος, τέσσερα χρόνια και πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις και πιέσεις προς την πρώην περιφερειακή αρχή να δει πιο σοβαρά την κατάσταση στο Διδυμότειχο και να προσπαθήσουν από κοινού να δουν τι και πως μπορεί η πόλη των Κάστρων να αναστρέψει την εικόνα της εγκατάλειψης και ερημοποίησης της συγκρατώντας και ενισχύοντας τον πληθυσμό.

Ο κύριος Χατζηγιάννογλου δεν δίστασε να εκφράσει το παράπονο του για τον τρόπο, που ο κύριος Μέτιος είχε βάλει στην «ατζέντα» των προτεραιοτήτων του όλα τα χρόνια το Διδυμότειχο, λέγοντας, πως οι οποίες συναντήσεις έγιναν ήταν για το «θεαθήναι» και για τα «κλικ» των φωτογραφιών, χωρίς να παραχθεί έργο σημαντικό, εν ολίγοις τίποτα δεν έγινε επί της ουσίας και με περιεχόμενο.

Ο δήμαρχος Διδυμότειχου προχώρησε σε αυτήν την αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν για να τονίσει την ικανοποίηση του, σε αντίθεση με την νυν περιφερειακή διοίκηση, η οποία λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έκανε το αυτονόητο, να προγραμματίσει μια διευρυμένη συνάντηση στο Διδυμότειχο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να καταγραφούν προβλήματα, να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση και να αναλυθούν οι προθέσεις και ο σχεδιασμός του περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη για τον δήμο.

Η διευρυμένη τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης του δημάρχου και του περιφερειάρχη, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, όπως ανέφερε, ο κύριος Χατζηγιάννογλου.

Εκ μέρους της περιφέρειας παρεβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Βενετίδης Κωνσταντίνος, Κατσογριδάκης Στυλιανός, Μπαχαρίδου Φανή και Πουλιλιός Ευάγγελος, ο διευθυντής του γραφείου περιφερειάρχη Μαυρίδης Βασίλης καθώς και ο μηχανικός ειδικός σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη Στογιαννίδης Σταύρος.

Εκ μέρους του δήμου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Θεοδοσίου Στυλιανή, Καμπρούδης Αξιώτης, Καραφεϊζης Χρυσοβαλάντης, Παπαδόπουλος Χρυσόστομος και Τσιμπανλιώτης Ευάγγελος, ο γενικός γραμματέας Πάλλας Δημήτριος , ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών Ζαρκάδης Νικόλαος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παπαδόπουλος Χρυσόστομος και οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου Βαλκάνης Ευάγγελος και Τουτουντζής Βασίλειος.

Κατά την πολύωρη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα τεχνικής φύσεως αλλά και στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής με την χρήση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η περιφέρεια.

Επίσης συζητήθηκαν, όλες οι τεχνικές ανάγκες που έχει ο δήμος και παράλληλα δράσεις και έργα σημαντικού αντίκτυπου για την περιοχή. Υπήρξε απόλυτη ταύτιση στην από κοινού ανάπτυξη της οργανωτικής χάρτας των έργων που θεωρούνται σημαντικά, με γνώμονα την άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών και με σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email