Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ρύθμιση για τους “δασωμένους αγρούς” – Αφορά και αγρότες του Τριγώνου Ορεστιάδας

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εισήχθη την περασμένη Τρίτη, για επεξεργασία, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο περιλαμβάνεται και ρύθμιση για τους «δασωμένους αγρούς», θέμα που απασχολεί και αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι διαπίστωσαν κατά την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών, ότι δεν τους αναγνωρίστηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας για εκτάσεις τους, αφού αυτές χαρακτηρίζονταν ως δασικές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 7.000 στρέμματα στις περιοχές Πενταλόφου, Πετρωτών και Κομάρων, στο Τρίγωνο του δήμου Ορεστιάδας, ενώ, όπως είχε αναφέρει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, οι νέοι δασικοί χάρτες αμφισβητούν ακόμα και εκτάσεις που ανήκουν στον δήμο. Όπως ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, με τη ρύθμιση αποδίδεται πίσω αυτή η γη στον αρχικό της χαρακτηρισμό και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδοθεί και σε ελεύθερη χρήση.

«Να έχουν τον νου τους» ώστε να μεριμνήσουν για πιθανόν συμπληρωματικές ενέργειες που θα χρειαστεί να κάνουν οι αγρότες ώστε να κατοχυρώσουν τα χωράφια τους, προέτρεψε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, αναφερόμενος στο θέμα κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη