Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σάπες: Αστυνομικοί διέσωσαν ηλικιωμένη από φωτιά – Επιστολή του Δημάρχου στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ

Με αυταπάρνηση αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΑΤ Σαπών έσωσαν ηλικιωμένη γυναίκα από φωτιά που ξέσπασε σπίτι της, ενώ η Πυροσβεστική κατόρθωσε να περιορίσει κατά το δυνατό τις φλόγες.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, με σχετική επιστολή του, που έχει ως αποδέκτη τον Αρχηγό ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη και κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. Επ’ ευκαιρία της πράξης των αστυνομικών, ο δήμαρχος ζητάει ενίσχυση του ΑΤ Σαπών.

Η επιστολή: 

«Αξιότιμε Αρχηγέ, με την παρούσα επιθυμώ να εκφράσω τα αιτήματα ευγνωμοσύνης προς το ανθρώπινο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών για τη συμβολή του στη διαχείριση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πρόσφατα σε οικία ηλικιωμένης στις Σάπες.

Η σωτήρια παρέμβαση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, προστάτεψε αποτελεσματικά τη ζωή της γυναίκας, των οικιών και των γειτόνων της και δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Με την ευκαιρία αυτή σας παρακαλώ να εξετάσετε την αναβάθμιση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών με προσωπικό, μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε ν’ ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα και αποτελεσματικότητα στην αποστολή του».

Οι αστυνομικοί

Τα ονόματα των αστυνομικών που επενέβησαν στο συμβάν έκανε γνωστά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Στάθης Κατρανίδης. Ο λόγος για τον Αρχιφύλακα Πολύδωρα Τσαγκαράκη και τον Αρχιφύλακα Τάκη Τατσίδη.

«Κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, δεν δίστασαν ούτε δευτερόλεπτο και με την γενναιότητα που επέδειξαν κατάφεραν να προστατέψουν τη ζωή ηλικιωμένης γυναίκας η οποία βρισκόταν εντός της φλεγόμενης οικίας της, αφού εισήλθαν σε αυτή και την απεγκλώβισαν! Εξαιρετική πράξη ανδρείας και άξια κάθε επαίνου!  Τιμή στους Αστυνομικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή! Συνάδελφοι μας κάνατε περήφανους!», ανέφερε ο κος Κατρανίδης.

Πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη