Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Σάρκα και οστά δείχνει να παίρνει το έργο κάτω από την παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Σάρκα και οστά δείχνει να παίρνει το έργο κάτω από την παραλιακή της Αλεξανδρούπολης.

Όσο προχωράνε τα έργα τόσο διαμορφώνεται μία όμορφη εικόνα που αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο όταν ολοκληρωθεί. Όλα δείχνουν ότι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης ωθεί τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά, κοντά στη θάλασσα, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης.

Το έργο φαίνεται να έχει δρόμο ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει παράταση έως τέλος του έτους για την παράδοση του έργου, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν το τελευταίο διάστημα.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει τη δημιουργία ζώνης περιπάτου και ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου από την Αργώ έως και τον Άγιο Εύπλου (Τμήμα 1). Το Τμήμα 2 που αφορά στη δημοτική πλαζ περιλαμβάνει διαδρομή περιπάτου με ενσωματωμένο διάδρομο για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης και τρεις εισόδους προς την πλαζ με ειδικά διαμορφωμένες πέργκολες.

Επιπλέον, θα διαμορφωθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν πίστα skateboard, ένα γήπεδο handball και δύο γήπεδα beachvolley ενώ επίσης προβλέπεται ο εξωραϊσμός με έντονο το φυτικό στοιχείο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ναυταθλητισμού. Παράλληλα δημιουργείται μια ζώνη ψυχαγωγίας παίδων με πιστοποιημένη παιδική χαρά και ζώνη κοινωνικών εκδηλώσεων πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Εύπλου με τη δημιουργία ειδικού χώρου για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email