Σάββατο 4 Μαΐου 2024

«Σάρωσε» η κακοκαιρία «Μπάλλος» – Εικόνες βιβλικής καταστροφής και στη Βόρεια Ελλάδα

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε πολλές περιοχές της χώρας. Περιουσίες έχουν καταστραφεί, σπίτια έχουν θαφτεί σε τόνους λάσπης και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Εύβοια όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Καταστροφές στη Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το lagadas.net, ένας 74χρονος ανέβηκε σε οροφή αυτοκινήτου και κατόπιν στον μαντρότοιχο ενός σπιτιού για να σωθεί από τα ορμητικά νερά στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.

Στο Ζαγκλιβέρι υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει το χωριό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα. Ένα σπίτι γκρεμίστηκε από την ορμή του νερού. Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους. Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπήρξαν και στον Λαγκαδά, ενώ έξω από τα Λαγκαδίκια υπερχείλισε χείμαρρος και «κατάπιε» μια ιρλανδική γέφυρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι. Χθες το βράδυ ένας οδηγός επιχείρησε να διασχίσει ιρλανδική διάβαση, στο ρέμα των Λαγκαδικίων του δήμου Λαγκαδά, ωστόσο εγκλωβίστηκε από τα ορμητικά νερά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα σήμερα στον αποκλεισμό της οδού Πόντου στο ύψος του Γαλλικού ποταμού προς Σίνδο προχώρησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Δήμου Δέλτα προέβη σε αυτήν την απόφαση προκειμένου να διαφυλάξει τους οδηγούς από κίνδυνο ατυχήματος ή εγκλωβισμού.

Ο μεγάλος όγκος νερού που συσσωρεύτηκε στον Γαλλικό ποταμό και ο κίνδυνος υπερχείλισης του καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων από την περιοχή. Γκρέιντερ των τεχνικών υπηρεσιών βρίσκονται στο σημείο και εκτελούν εργασίες για να απομακρύνουν φερτά υλικά και χώματα από τις όχθες του Γαλλικού που μεταφέρονται από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email