Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σήμερα η ακύρωση του διαγωνισμού για το λιμάνι – Τη Δευτέρα επίσκεψη του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η ματαίωση του διαγωνισμού θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη στο τραπέζι της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Το διοικητικό συμβούλιο θα προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2020 σχετικά με την πώληση του 67% των μετοχών της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμένα, ΟΛΑ Α.Ε. Η απόφαση αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και την οποία υπερασπίσθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του ως την καλύτερη λύση.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Προς την κατεύθυνση αυτή το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται άμεσα να προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της λειτουργίας του λιμένα. Ήδη στο διοικητικό  συμβούλιο προστέθηκε ένα ακόμη στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, ο Βαγγέλης Βεγγίρης, ο οποίος θεωρείται γνώστης της λειτουργίας των λιμένων. Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης προκειμένου να προωθηθούν οι εργασίες που απορρέουν από τη νέα σύμβαση παραχώρησης του λιμένα (ορισμός λιμενικών χρηστών, απαλλοτριώσεις εκτάσεων, εγκαταστάσεις λιμενικού ταμείου κ.ο.κ.).

Με πληροφορίες από powergame.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη