Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σίδνεϋ: Τρεις ομογενείς ορκίζονται σήμερα υπουργοί

Οι Εργατικοί αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Μαρτίου στη Νέα Νότια Ουαλία και σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελληνικού Προγράμματος της Ραδιοφωνίας Sbs, η νέα κυβέρνηση θα έχει – για πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτείας – ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο. Συνολικά οι υπουργοί είναι 22, και ο νέος πρωθυπουργός της ΝΝΟ Chris Minns έχει συμπεριλάβει 11 γυναίκες και 11 άνδρες.

Ανάμεσα στις γυναίκες είναι η βουλευτής της έδρας Canterbury, Σοφία Κώτση και η ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Courtney Houssos.

Η κυρία Κώτση αναλαμβάνει τα υπουργεία Εργασιακών Σχέσεων Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο εργασίας (Work Health and Safety). Η κυρία Houssos θα είναι υπουργός Οικονομικών (Finance) και Φυσικών Πόρων.

Θέση στην κυβέρνηση έχει και ο Ελληνοαυστραλός βουλευτής της έδρας Rockdale, Steve Kamper (Σταύρος Καμπερογιάννης). Θα έχει τέσσερα υπουργικά χαρτοφυλάκια: Αθλητισμού, Μικρών Επιχειρήσεων, Crown Land (Δημόσιας Γης) και Δημόσιας Περιουσίας (State Properties) και του Πολυπολιτισμού.

πηγή: Sbs.com.au

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email