Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Σαμοθράκη: Ακυρώσεις λόγω εκλογών, 40% πληρότητα τον Ιούνιο

«Είχαμε λίγες ακυρώσεις λόγω των εκλογών» σημειώνει στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας, o οποίος διατηρεί ξενοδοχείο στο νησί. «Μετά τις 25 Ιουνίου αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον και φαίνεται να πηγαίνουμε πολύ καλά. Προς το παρόν μας λείπουν οι Έλληνες», σχολιάζει ο κ. Γλήνιας τονίζοντας πως για τον Ιούνιο οι πληρότητες είναι στο 40% οριακά χειρότερα από πέρυσι που για την Σαμοθράκη ήταν μία πολύ καλή χρονιά.
Ρουμάνοι και Βούλγαροι είναι αυτοί που κρατούν τα σκήπτρα στις εθνικότητες ενώ δειλά – δειλά, μέσω ερωτήσεων προς το παρόν, κάνουν την επανεμφάνισή τους οι Τούρκοι. Σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλε πρόσφατο fam trip στη Σαμοθράκη με προσκεκλημένους Τούρκους δημοσιογράφους και influencers, που δήλωσαν γοητευμένοι από το νησί.

Θάσος: Πάνω από 80% η πληρότητα του Ιουλίου

Για τη Θάσο η περσινή χρονιά ήταν σχεδόν αντίστοιχη με αυτή του 2019. «Πέρυσι κινηθήκαμε οριακά χαμηλότερα, 2-3%, από το 2019. Φέτος πιστεύουμε πως θα πάμε ακόμη καλύτερα. Μάλιστα όσον αφορά τους τουρίστες που φτάνουν στο νησί μέσω αεροπορικών πτήσεων η εικόνα είναι άκρως θετική», σημειώνει ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρις Παρασχούδης, υπογραμμίζοντας πως φέτος μία νέα αγορά αυτή της Λετονίας προστέθηκε στη δεξαμενή των τουριστών που επιλέγουν το σμαραγδένιο νησί.
Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν και φέτος Γερμανοί, Άγγλοι, Σκανδιναβοί, Πολωνοί, Τσέχοι, Λιθουανοί και Τούρκοι. Όσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων για τον Ιούλιο ξεπερνά το 80% ενώ η έντονη κινητικότητα ξεκίνησε από τις 15 Ιουνίου.


ΠΗΓΗ: voria.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email