Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Σαμοθράκη: Αναγκαίο για τους κατοίκους η παράταση διορθώσεων στο Κτηματολόγιο, λέει ο δήμαρχος

Την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής διορθώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, τονίζει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βίτσας.

«Η επιλογή του Αυγούστου ως χρονική περίοδο για την ολοκλήρωση αυτής της κρίσιμης διαδικασίας είναι ιδιαίτερα προβληματική, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονται είτε σε διακοπές είτε σε αυξημένη επαγγελματική δραστηριότητα λόγω της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, η προθεσμία των τριάντα ημερών αποδεικνύεται ανεπαρκής, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα παραπάνω και τις ιδιαιτερότητες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Σαμοθράκη», σημειώνει ο κ. Βίτσας.

Αναφέρει επίσης, ότι έχει γίνει αποδέκτης σχετικών παραπόνων και ανησυχίας των κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την διαδικασία που απαιτείται, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη να δοθεί παράταση, ώστε οι κάτοικοι «να προστατεύσουν τις περιουσίες τους».

Επιπλέον ο κ. Βίτσας υπογραμμίζει ότι το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε διαδοχικές ενέργειες για το θέμα, ζητώντας τη «στήριξη των επιμελητηρίων, Τεχνικού, Γεωτεχνικού, Οικονομικού, του Δικηγορικού Συλλόγου και φυσικά της Περιφέρειας και των βουλευτών, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δύο αιτήματα: το πρώτο κατατέθηκε στις 06/08/2024 (Σχετικό: 3621/06-08-24), και το δεύτερο στις 09/08/2024 προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Σχετικό: 3703/09-08-2024)».

Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη