Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη: Ασυμπτωματικό το κρούσμα, βρίσκεται σε προβλεπόμενη καραντίνα – Απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση στο νησί

Ρουμάνα τουρίστρια, η οποία προσήλθε από την συνοριακή πύλη του Προμάχωνα στην χώρα μας, αποτελεί το πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα στον νομό Έβρου, και δη στο νησί της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του focustonevro.gr, η εν λόγω τουρίστρια ήρθε για διακοπές στο νησί της Σαμοθράκης με την οικογένειά της. Στην είσοδο της στην χώρα μας από τον Προμαχώνα υποβλήθηκε σε έλεγχο για κορωνοϊό, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν λίγες μέρες μετά και έδειξαν ότι ήταν θετική στο νέο ιό.

Οι πληροφορίες μας, κάνουν λόγο για ασυμπτωματικό κρούσμα, το οποίο βρίσκεται απομονωμένο στο δωμάτιο του και μάλιστα διανύει τις τελευταίες ημέρες της προβλεπόμενης καραντίνας. Η χαμηλή επικινδυνότητα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί η παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ όπως είχε αρχικά διαρρεύσει.

Για το συμβάν είναι ενήμερες όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες επιδεικνύοντας ετοιμότητα και ψυχραιμία στην διαχείριση της όλης κατάστασης, με απώτερο στόχο να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα και η τουριστική σεζόν στο νησί της Σαμοθράκης.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ξενοδοχείο

Αξιοπερίεργο βέβαια παραμένει το γεγονός ότι «κυκλοφόρησε» σε κάποια μέσα “επίσημη ανακοίνωση” από το ξενοδοχείο που διαμένει η Ρουμάνα τουρίστρια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του focustonevro.gr ΔΕΝ υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του ξενοδοχείου. Επρόκειτο απλά για μια δημοσίευση από υπάλληλου του ξενοδοχείου που έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα και να καθησυχάσει τον κόσμο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email