Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Σαμοθράκη: Εντοπίστηκε φουσκωτό με 20 παράτυπους μετανάστες – Ηλικιωμένοι και παιδιά ανάμεσά τους 

Είκοσι (20) παράτυποι μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι, επέβαιναν σε φουσκωτό το οποίο έφτασε το πρωί του Σαββάτου 24/8 στους Κήπους της Σαμοθράκης.

Τα άτομα βρέθηκαν σε εξαθλιωμένη κατάσταση από πολίτες, οι οποίοι τους διέσωσαν μεταφέροντας τους στην αρμόδια λιμενική αρχή της Σαμοθράκης.

Στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το Documento φαίνεται η στιγμή που μέσα από τις εκτάσεις του νησιού ξεπροβάλλει η ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών που επιβιβάζονται σε όχημα ΙΧ προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο. Ανάμεσα στα άτομα που έφτασαν στο νησί υπάρχουν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Στη συνέχεια όλοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν.

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν την περιοχή, το σημείο είναι πολύ δυσπρόσιτο και ο μόνος τρόπος να έχουν φτάσει εκεί με το φουσκωτό είναι αν τους παρέσυραν τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για την ύπαρξη είκοσι (20) αλλοδαπών στην παραλία Κήπων στη Σαμοθράκη. Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 36χρονος αλλοδαπός εκ των υπολοίπων, για παράβαση του Ν. 5038/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης” και του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, ενώ η λέμβος βυθίστηκε. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη