Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη – Κορονοϊός: Ανακοίνωση από το Κέντρο Υγείας – Αντίδραση Βίτσα σε… “έντονο ύφος” για την Επιτροπή Υγείας του Δήμου – Δείτε την ανακοίνωση

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του focustonevro.gr που πρώτο μετέδωσε τα ολοκληρωμένα και σωστά στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας στο νησί της Σαμοθράκης μέχρι το Σάββατο 9/5. Η ανακοίνωση από την Κέντρο Υγείας του Δήμου Σαμοθράκης επιβεβαιώνει τα δύο χθεσινά (Σάββατο) ρεπορτάζ και παράλληλα καθησυχάζει τους δημότες για την εικόνα των τελευταίων αποτελεσμάτων.
Όμως η έλλειψη ενημέρωσης από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου – που πυροδότησε και την φημολογία – ήταν η αιτία που αντέδρασε με δική της ανακοίνωση-ανάρτηση η δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Θανάση Βίτσα Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επιτροπή Υγείας του Δήμου απέφυγε επιμελώς την ενημέρωση των δημοτών, ισχυριζόμενη δήθεν ότι θίγονται προσωπικά δεδομένα και άλλες φαιδρές δικαιολογίες. Μάλιστα στο κείμενο της Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης, γίνεται αναφορά στο παράδειγμα του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει του δημότες για την κατάσταση του δήμου από την πρώτη στιγμή με αριθμούς κι έτσι με τον τρόπο αυτόν προέτρεψε τους δημότες να προστατευτούν και να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης.

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στα πλαίσια λοιπόν της διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και των συμφερόντων των κατοίκων η ενημέρωση είναι απαραίτητη αφενός γιατί έτσι δεν αναπτύσσεται ανεύθυνη φημολογία κι αφετέρου υποβοηθά στην προσπάθεια να καταστεί το νησί μας covid free, στόχους που ως δημοτική παράταξη στηρίζουμε εξ’ αρχής.

Δείτε την ανακοίνωση:

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ Το Κέντρο Υγείας με την αποψινή ανακοίνωσή του "βάζει" τα…

Δημοσιεύτηκε από Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης στις Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email