Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σαμοθράκη: Με εμφιαλωμένα νερά εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του οικισμού της Χώρας εδώ και μια εβδομάδα

Με εμφιαλωμένα νερά εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του οικισμού της Χώρας στη Σαμοθράκη εδώ και μια εβδομάδα μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρ. Μέτιου να διακόψουν μέχρι νεωτέρας, την πόση νερού από το δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης και τη χρήση του στη μαγειρική και την προσωπική υγιεινή.

«Μεχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει βρεθεί λύση στο θέμα της υδροδότησης,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Γρηγόρενας και τόνισε πως «δεν παραλάβαμε καμιά δομή και την χαλάσαμε. Αυτή η δομή ήταν εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες για καινούργιους χλωριοτές για να ξαναλειτουργήσουν».

Εν τω μεταξύ με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μεταξύ άλλων ζητά να διερευνηθούν πλήρως, να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν τα αίτια της υδροδότησης με ακατάλληλο νερό στον οικισμό της Χώρας στη Σαμοθράκη.

Όπως αναφέρει: «για το γεγονός της μη ύπαρξης καινούριου, σύγχρονου δικτύου ύδρευσης που να παρέχει άφθονο και υγιεινό νερό, σοβαρές ευθύνες έχει η Τοπική Διοίκηση, που ποτέ δεν διεκδίκησε τα απαραίτητα κονδύλια για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του αναγκαίου αυτού έργου. Κύρια ευθύνη, όμως, έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αντιμετωπίζουν τους υδάτινους πόρους και το πόσιμο νερό ως εμπόρευμα, με στόχο όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, αλλά των συμφερόντων του κεφαλαίου.»

Πηγή: ert-orestiadas

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη