Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σαμοθράκη: Να δοθεί κατ’ εξαίρεση και υπό όρους άδεια λειτουργίας στο δημοτικό σφαγείο ζητά ο δήμαρχος

Αίτημα για την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση άδειας λειτουργίας του τοπικού δημοτικού σφαγείου Σαμοθράκης αποκλειστικά για ζώα ντόπιας προέλευσης, μετά και την απαγόρευση νέας σφαγής αιγοπροβάτων μέχρι και τις 19 Αυγούστου, λόγω της εξάπλωσης της πανώλης σε όλη τη χώρα, κατέθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας, επισημαίνοντας  πως η απαγόρευση αυτή αποτελεί  μεγάλο πλήγμα για τους κτηνοτρόφους και τους επαγγελματίες της εστίασης.

«Αυτή η υπόθεση είναι δύσκολη για όλους και για το υπουργείο και για τους παραγωγούς και για τους εστιάτορες, για όλη την οικονομία της χώρας» σχολίασε την ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Βίτσας υπογραμμίζοντας πως «στην περίπτωση της Σαμοθράκης η οικονομία μας βασίζεται κυρίως στην κτηνοτροφία και στον τουρισμό  και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Το νησί έχει ένα αποκλειστικό κτηνοτροφικό προϊόν τα αιγοπρόβατα. Τόσο ο κτηνοτροφικός τομέας που είναι ο μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης όσο και ο κλάδος της εστίασης πλήττονται καθοριστικά από αυτό το μέτρο καθώς το κατσικάκι Σαμοθράκης αποτελεί το νούμερο ένα έδεσμα της τοπικής γαστρονομίας και είναι πρώτο σε ζήτηση των επισκεπτών.»

Ο κ. Βίτσας, για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή στα όρια του νησιού δεν υπήρξε κανένα κρούσμα ζοωνόσου, υπό την προϋπόθεση ότι καμιά μετακίνηση από και προς το νησί δεν θα πραγματοποιηθεί, με την επιστολή του προς στο υπουργείο ζητά την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση άδειας λειτουργίας για το τοπικό δημοτικό σφαγείο με την επίβλεψη της Κτηνιατρικής υπηρεσίας και υπό τον όρο αυστηρά της εσωτερικής κατανάλωσης και εσωτερικής προέλευσης των ζώων.

ΠΗΓΗ:ERT NEWS ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη