Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη: Να επανέλθει στον κίτρινο επίπεδο η Σαμοθράκη ζητά ο πρώην δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας

Με ανοιχτή επιστολή – πρόταση ο πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας ζητά να επιστρέψει το ακριτικό νησί σε καθεστώς κίτρινου συναγερμού, διότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καθόλου κρούσματα που να δικαιολογούν να τίθεται η Σαμοθράκη σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητά από τους βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου να προβούν στα δέοντα προκειμένου να διορθώσουν αυτή την «αδικία» που υφίσταται το νησί και οι επαγγελματίες του. Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ

Προς:

Βουλευτές Π.Ε ‘Εβρου

Αντιπεριφερειάρχη ‘Εβρου

ΘΕΜΑ: Επίπεδο Υγειονομικής Ασφάλειας Σαμοθράκης – Διόρθωση του λάθους. (Χάρτης 2.11.2020 )

Το νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας είναι σαρωτικό και υποχρέωση όλων είναι να τηρούμε στο ακέραιο τα μέτρα που η Πολιτική Προστασία επιβάλλει ή προτείνει.

Στον επίσημο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας παρατηρούμε ότι μεμονωμένες περιοχές (κυρίως νησιωτικές π.χ Θάσος, νησιά Αργοσαρωνικού, Σποράδες και άλλες) είναι χρωματισμένες ξεχωριστά ενώ ανήκουν σε Περιφερειακές Ενότητες άλλου χρώματος δηλαδή άλλου επιπέδου. Στην περίπτωση της Σαμοθράκης κι ενώ επίσημα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα ο χρωματισμός είναι κόκκινος, όπως του υπολοίπου Νομού και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τα νέα μέτρα, πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων αύριο κλείνουν για ένα μήνα.

Πιστεύουμε ότι και η Σαμοθράκη πρέπει να επανέλθει στο κίτρινο μέχρι την εμφάνιση του ικανού αριθμού κρουσμάτων που θα δικαιολογεί το κόκκινο κατά το παράδειγμα των άλλων νησιών.

Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για τα προβλήματα του νησιού και την αγωνία σας για τις βαρύτατες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία του ακτοπλοϊκού προβλήματος του 2019 και του covid το 2020.

Η πολιτεία προέβλεψε τον διαφοροποιημένο βαθμό ασφάλειας εντός της ίδιας Π. Ενότητας. Τον εφαρμόζει ήδη. Είναι θέμα των Βουλευτών του Νομού καθώς και της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού να προωθήσουν την πρόταση για άμεση διόρθωση, καθώς είναι προφανές το λάθος.

Καλούμε τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού μας να πάρουν το θέμα “πάνω τους”.

Η πρότασή μας έχει ευρύτατη υποστήριξη, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του νησιού το αναμένουν.

Με εκτίμηση

Για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Αθανάσιος Βίτσας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email