Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη: Πλακιωτάκης και Χαρδαλιάς μεταβαίνουν στο νησί

Την τιμητική της θα έχει για δύο μέρες η Σαμοθράκη. Από όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, δύο Υπουργοί αναμένεται να επισκεφτούν το νησί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Την  Πέμπτη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Την Τακτική Διοίκηση του 41 Συντάγματος Πεζικού, στη Νήσο Σαμοθράκη, αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτην ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, πρόθεση του υφυπουργού είναι να βρεθεί αύριο- εκτός απροόπτου – στην ΤΔ του 41 Συντάγματος, προκειμένου να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στον Έβρο, η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς όμως, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, να μεταβεί στο ακριτικό νησί.

Τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε στους επιτελείς του Δ’ΣΣ, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα μετέβαινε στη Σαμοθράκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί αύριο με τους ακρίτες της Τακτικής Διοίκησης, όπου μαζί με τον Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και τον Μέραρχο της Αλεξανδρούπολης, Υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, θα επιθεωρήσουν τις μονάδες και θα συνομιλήσουν με τη Διοίκηση και τα στελέχη του νησιού.

Την Παρασκευή ο Υπουργός Ναυτιλίας

Στη Σαμοθράκη θα βρεθεί την Παρασκευή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Υπουργός θα βρεθεί στο νησί προκειμένου να παραδώσει το υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο στην Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης και κατ’ επέκταση στους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Το νέο σκάφος μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ασθενείς ακόμα και βαριά περιστατικά, θα ενισχύσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος, ενώ θα ενισχύσει την προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαμοθράκης.

Το σκάφος θα διατεθεί στη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης και θα εξυπηρετεί τις αυξημένες -λόγω απόστασης από νοσοκομειακές δομές πλήρους υγειονομικής κάλυψης- ανάγκες ασθενών και τραυματιών που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη