Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη: Την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ζήτησαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος – Τι απάντησε Βρετανικό Μουσείο

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης. Συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές έστειλαν επιστολή στο Βρετανικό Μουσείο και ζήτησαν με επιχειρήματα την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Μουσείο, ζήτημα το οποίο, σύμφωνα με την απάντηση που έλαβαν, θα μεταφερθεί στο αρμόδιο τμήμα του Μουσείου. Το γεγονός έκαναν γνωστό με ανάρτηση σε γνωστό μέσω κοινωνικής δικτύωσης οι δασκάλοι του Σχολείου.

Δείτε την ανάρτηση:

Τον περασμένο Ιούνιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης έγραψαν και έστειλαν στο Βρετανικό Μουσείο μια επιστολή, στην οποία επιχειρηματολογούσαν υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού έφτασε στο σχολείο η επίσημη απάντηση του Βρετανικού Μουσείου. Απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά, τα ευχαριστεί για την κίνησή τους και αναφέρει πως οι σκέψεις τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα του Μουσείου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email