Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Σαμοθράκη: 5 λόγοι για να επισκεφτείς το αινιγματικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου

Κάπου στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου, βρίσκεται ένα νησί με άγρια, φυσική ομορφιά. Ένα νησί που θα σε τυλίξει με μια αύρα ελευθερίας. Ένα νησί, όπου θα αντικρίσεις εικόνες μαγευτικές, ορεινά μονοπάτια, καταρράκτες, πηγές, λίμνες και παραδοσιακούς οικισμούς που διατηρούν τη γνήσια ομορφιά τους.

Ο λόγος για τη Σαμοθράκη, ένας τόπος αινιγματικός, ένας τόπος όπου η φύση σου αποκαλύπτει κάθε κρυφό μυστικό του μεγαλείου της.

Η Σαμοθράκη συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ το καλοκαίρι συνήθως λειτουργεί και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το λιμάνι του Λαυρίου. Το ταξίδι μπορεί να διαρκεί περίπου 15 ώρες, ωστόσο πίστεψέ μας, αυτό που θα αντικρίσεις μόλις πατήσεις το πόδι σου εκεί αξίζει κάθε αναμονή.

Αυτό το καλοκαίρι, ήρθε η στιγμή να κάνεις τη διαφορά και να επισκεφτείς ένα διαφορετικό νησί, ένα ασύλληπτα όμορφο νησί που θα σου κόψει την ανάσα. Εμείς, θα σου παρουσιάσουμε τους 5 λόγους για τους οποίους η Σαμοθράκη θα σε αιχμαλωτίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Από εκεί και πέρα, η απόφαση είναι δική σου.

Οι παραλίες 

Θα ξεκινήσουμε με την παραλία Κήποι. Γαλήνια, ερημική παραλία με σκούρα γκρίζα βότσαλα, νερά σε βαθύ μπλέ αποχρώσεις και υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στη συνέχεια, έρχεται η παραλία Παχιά Άμμος, η οποία αποτελεί και την πιο πολυσύχναστη παραλία της Σαμοθράκης. Γαλανά νερά, πυκνή βλάστηση και χρυσαφένια άμμος, είναι ο συνδυασμός που προσδίδει σε αυτήν την παραλία κάτι εξωτικό. Ακόμη, η παραλία Βάτος, με τη λευκή ψιλή άμμο, η οποία προσεγγίζεται μόνο με καραβάκι, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο savoirville.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email