Τρίτη 7 Μαΐου 2024

«Σβήνονται» αναδρομικά απουσίες στα σχολεία

Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και οι φόβοι για έξαρση ιώσεων και λοιμώξεων τρομάζει γονείς και καθηγητές. Μάλιστα, το πρόβλημα με τις αρρώστιες είναι μεγάλο, που το υπ. Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τις απουσίες των μαθητών.

Συγκεκριμένα, τις απουσίες που έχουν γίνει εξαιτίας του επιδημικού κύματος γρίπης.

Αυτές θα καταχωρίζονταιωστόσο δεν θα προσμετρώνται.

Προϋπόθεση είναι η προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Θα αφορούν έως και ΠΕΝΤΕ εργάσιμες ημέρες που οφείλονται στο εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Θα έχουν δηλαδή αναδρομική ισχύ. Έτσι αν έχετε αρρωστήσει στο παρελθόν θα μπορείτε να «σβήσετε» κατά κάποιο τρόπο.

Αναλυτικά η εγκύκλιος

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης»

Σχετ. : Το με αρ. πρωτ Γ.Π.Δ1α/Γ.Π.οίκ.74111/22-12-2022 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας. Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Ποια είναι τα συμπτώματα της γρίπης

Τα συμπτώματα της γρίπης σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν

  • υψηλό πυρετό,
  • πόνους των μυών και των αρθρώσεων,
  • πονοκέφαλο,
  • έντονη κόπωση,
  • καταρροή,
  • πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό).

Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email