Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σε ένταση της στιγμής αποδίδει την αναφορά των 10.000 μεταναστών ο Κελέτσης

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μίλησε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην περιοχή. Ο κ. Κελέτσης μίλησε για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη καθώς ήταν παρών σε όλες τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του.

Στην Ορεστιάδα ο κ. Μηταράκης συνομίλησε με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, υπήρξε ανοιχτός να ακούσει και να συζητήσει και δεσμεύτηκε ότι σε 15 ημέρες περίπου θα καταθέσει μία εναλλακτική πρόταση σχετικά με το θέμα.

Ο κ. Κελέτσης μίλησε και για την συγκέντρωση στην πλατεία Ορεστιάδας και για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα, αναφέροντας ότι δεν διαφωνεί την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία καταδίκαζε τις ακραίες ενέργειες ωστόσο ανέφερε ότι η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων στην πλατεία ήταν πολίτες ειρηνικοί και τα επεισόδια προήλθαν από μια μικρή ομάδα ακραίων.

Ακόμη, σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στο Φυλάκιο, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην συνομιλία μεταξύ του Υπουργού με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου εξηγώντας ότι ο πρόεδρος του Φυλακίου εξέφρασε την θέση των κατοίκων, υπήρξαν ανταλλαγές επιχειρημάτων και μια ένταση της στιγμής στην οποίο ο πρόεδρος μίλησε για πρόθεση του υπουργού να φέρει χιλιάδες άτομα και ο κ. Μηταράκης απάντησε “θα μπορούσα και 10.000 να φέρω αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου“, υπό την έννοια ότι δεν είναι σκοπός του να επιβάλλει αυτόν τον αριθμό, το οποίο παρερμηνεύτηκε. Γενικά ο κ. Κελέτσης ανέφερε πως ο πρόεδρος του Φυλακίου μετέφερε πολύ ορθά την θέση και την αγωνία των κατοίκων της περιοχής.

Για την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και το θέμα της στήριξης των πλημμυροπαθών και της αποκατάστασης των ζημιών ο κ. Κελέτσης εξήγησε πως συντονιστής ορίστηκε ο Γραμματέας Οικονομικών και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα συντονιστούν οι ενέργειες, ενώ ο συντονισμός θα είναι παρόμοιος με αυτών της διαχείρισης των επιπτώσεων του “Ιανού”. Ακόμη ο κ. Πέτσας συμμερίστηκε την άποψη του βουλευτή για συντονισμένη γενική διαχείριση των υδάτων στον νομό, μεταξύ αυτών και δύο φράγματα στο βόρειο και νότιο τμήμα.

Πηγή: radioevros.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη