Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις για το φορολογικό και οι φορείς της Αλεξανδρούπολης – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22 Νοεμβρίου 11:30 στο Επιμελητήριο Έβρου

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κινητοποίηση της 22ας Νοεμβρίου και ώρα 11:30 πμ στο Επιμελητήριο του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, διεκδικώντας την επιτακτική απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σε συνέχεια της συνάντησης των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, εκπρόσωποι του Προεδρείου του δικηγορικού συλλόγου της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Αλεξανδρούπολης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τους αρμοδίους, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες, αναπτύχθηκαν αναλυτικώς από τους εκπροσώπους των φορέων οι θέσεις τους όσον αφορά στις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου και συζητήθηκε ο προγραμματισμός και συντονισμός της κινητοποίησης για την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κινητοποίηση προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αντίδρασή τους στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητώντας την άμεση απόσυρση του και διεκδικώντας τη συμμετοχή των φορέων σε ένα ουσιαστικό διάλογο με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω από την γενικότερη φιλοσοφία του φορολογικού νομοσχεδίου αλλά και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις που έχουν υπάρξει από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες οι οποίοι εκτιμούν ότι θίγονται από τις ρυθμίσεις που αφορούν, κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο οικονομικό επιτελείο τονίζουν πως η παρέμβαση είναι πρωτίστως ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και υπό το πρίσμα αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια υπαναχώρησης από τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, παρά μόνο βελτιώσεις σε επιμέρους ζητήματα, όπως αυτές θα προκύψουν μέσα από την διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου, οι Πρόεδροι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων Ν.Έβρου (Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Χατζηπαπάς Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Σαράντης Τσιρτσίδης Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν.Έβρου, Αθανάσιος Πανταζής Πρόεδρος Συλλόγου Οικονομολόγων Ελ.Επαγγελματιών Ν.Έβρου, Θεόδωρος Παύλου Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Αλεξανδρούπολης, Βασίλης Κασαπίδης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης) με τους Βουλευτές Έβρου κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και κ. Παράσχο Παπαδάκη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη